Η οδοντόκρεμα δεν περιορίζεται μονάχα στο καθαρισμό των δοντιών και την ανανέωση της αναπνοής. Μπορεί να αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα καθαριστικά χώρων (και όχι μόνο) και αυτό θα σας αποδείξουμε στα παρακάτω απλά βήματα. (Συνιστούμε τη χρήση της παραδοσιακής οδοντόκρεμας και όχι εκείνης τύπου τζελ. Αποφύγετε επίσης εκείνες με φόρμουλα λεύκανσης, καθώς ενδέχεται να αποχρωματίσουν τα υφάσματα)

Καθαριστικό προβολέων αυτοκινήτου
Με τη πάροδο του χρόνου, τα πλαστικά φανάρια των προβολέων του αυτοκινήτου θολώνουν αρκετά και ο φωτισμός γίνεται έντονα θαμπός. Μπορείτε, λοιπόν, με προσοχή, να αποσυναρμολογήσετε τις πλαστικές θήκες και να καθαρίσετε το εσωτερικό τους με λίγη οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια, αφού τα έχετε ξεπλύνει με άφθονο νερό, τοποθετήστε τα με προσοχή στο αυτοκίνητο σας. Θα μοιάζουν με καινούργια!

Καθαριστικό χεριών
Ύστερα από μια δύσκολη ημέρα στο νοικοκυριό, έχοντας ασχοληθεί με το κήπο και έχοντας μαγειρέψει με σκόρδο και κρεμμύδι, είναι λογικό τα χέρια σας να μυρίζουν άσχημα. Μερικές φορές, ακόμα και το κοινό σαπούνι δεν μπορεί να απομακρύνει τις οσμές. Με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζετε τη κακή αναπνοή, θα αντιμετωπίσετε και τις άσχημες μυρωδιές. Απλά τρίψτε τα χέρια σας με οδοντόκρεμα και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Η μυρωδιές θα απομακρυνθούν αμέσως.

Επισκευή των DVD
Μήπως η αγαπημένη σας ταινία έχει αρχίσει να κολλάει από τις πολλές γρατζουνιές; Μην πανικοβάλλεστε, η λύση είναι απλή. Απλώστε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στην επιφάνεια του DVD και τρίψτε με μια χαρτοπετσέτα. Ως δια μαγείας, θα μειωθούν οι γρατζουνιές και θα δώσετε επιπλέον χρόνο ζωής στη ταινία σας. Σκουπίστε καλά τη περίσσεια οδοντόκρεμα, έτσι ώστε να μην προκαλέσετε βλάβη στο DVD player σας.

Καθαρίστε το σίδερο σας
Μήπως το κάτω μέρος του σίδερου σας είναι μαύρο και ο καθαρισμός του μοιάζει αδύνατος; Απλώστε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψτε καλά με μια χαρτοπετσέτα. Ίσως να διαρκέσει ορισμένα λεπτά αυτή η διαδικασία, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.

Καθαριστικό επιφανειών
Τελικά το καλύτερο καθαριστικό για κάθε νοικοκυρά είναι η οδοντόκρεμα. Μπορείτε να απλώσετε μια μικρή ποσότητα σε κάθε βρώμικη επιφάνεια του σπιτιού σας και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Απομακρύνει ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες, όπως χρωστικές ουσίες, κερί και βαφές.