Πανικό έφερε στο Twitter η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου «Σφήκες» που παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο την Παρασκευή και το Σάββατο (14 και 15/7). Πολλοί από όσους βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο σχολίασαν αρνητικά τη «μεταφορά» της τραγωδίας του Αριστοφάνη και εξέφρασαν δημοσίως το πόσο δεν τους άρεσε.

Η σκηνοθετική «ματιά» της Λένας Κιτσοπούλου δίχασε το Twitter με τα σχόλια να παίρνουν τη μορφή καταιγίδας και τους Twitterάδες να μιλούν για την χειρότερη παράσταση που έχουν δει και την αποκαλούν «Μακελειό του κουλτουριάρη».

Οι χρήστες του Twitter έκαναν ειδική αναφορά στην απόφαση αρκετών θεατών να φύγουν από το θέατρο όσο παίζονταν η παράσταση ενώ αρκετά ήταν τα αρνητικά σχόλια για τα σκηνικά και ιδιαιτέρως για την μπασκέτα που είχε μία θέση στη σκηνή.

«Η μέγιστη μορφή πνεύματος – η αρχαία τραγωδία – όπως αυτή παρουσιάζεται στα μαρμαρένια αλώνια της γης – ακολουθεί την παρακμή και την διάβρωση της εποχής μας… Σε μισή ώρα άδειασε το θέατρο. Έφευγαν φωνάζοντας ”ντροπή και αίσχος”» επεσήμαναν οι χρήστες στα σχόλια τους.

Χαρακτηρίζοντας την σκηνοθέτιδα «κιτς» μερικοί από όσους βρέθηκαν στην Επίδαυρο υπογράμμισαν πως «ο Αριστοφάνης δεν είναι για όλους» ενώ άλλοι αποκάλεσαν την παράσταση «φόλα» και «αηδία».

Δείτε μερικά από τα σχόλια στο Twitter

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση «Σφήκες»