Μια υποψήφια ένορκος για την καταδίκη του Νίκολας Κρουζ, του δράστη του σχολείου του Πάρκλαντ στη Φλόριντα, είπε στην δικαστή ότι δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στη δίκη επειδή είναι και παντρεμένη και έχει έναν sugar daddy τον οποίο πρέπει να βολέψει επίσης μέσα στο πρόγραμμά της.

Τον Οκτώβριο, ο Κρουζ είχε δηλώσει ένοχος για 17 κατηγορίες δολοφονίας πρώτου βαθμού και 17 κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας που σχετίζονται με το μακελειό στο σχολείο.

Ωστόσο, η δίκη για τη θανατική ποινή αναβλήθηκε αφού οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πάρουν συνέντευξη από εμπειρογνώμονες ψυχικής υγείας που αναμένεται να καταθέσουν για λογαριασμό του δολοφόνου του λυκείου Marjory Stoneman Douglas.

Η διαδικασία επιλογής ενόρκων σε τρία στάδια, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, προβλέπεται να διαρκέσει δύο μήνες, ενώ θα ακολουθήσει τετράμηνη δίκη για να διαπιστωθεί αν ο Κρουζ θα λάβει ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή ή θανατική ποινή.

Η αντίδραση που είχε η δικαστής στην απίστευτη δικαιολογία της ενόρκου

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής ενόρκων, η περιφερειακή δικαστής Ελίζαμπεθ Σέρερ ρώτησε αν έχει ξεχάσει κάποιον που είχε ερωτήσεις ή ανησυχίες. «Είχατε κάποια ερώτηση;» ρώτησε μια υποψήφια ένορκο, στην οποία απευθύνθηκε ως δεσποινίς Μπρίστολ.

«Πρόκειται για έναν ολόκληρο μήνα. Πρώτα απ’ όλα, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω για τον εαυτό μου, στις 2 Ιουλίου είναι τα γενέθλιά μου, στις 4 Ιουλίου του ενός γιου μου και στις 18 του άλλου», εξηγεί η γυναίκα.

«Μην μιλάτε πολύ γρήγορα- πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε… είπατε λοιπόν ότι τον Ιούλιο, υπάρχουν [ημερομηνίες] που δεν είστε διαθέσιμη; Ποιες είναι αυτές οι ημερομηνίες;» η Σέρερ ρωτάει.

Καρέκλες ενόρκων

«7 Ιουλίου, 4 Ιουλίου και 18 Ιουλίου … Και πάλι, πρέπει να σκεφτώ κάτι», απαντά η Μπρίστολ πριν ρίξει τη βόμβα ότι έχει έναν «sugar daddy που βλέπω κάθε μέρα».

«Ορίστε;» ρωτάει η δικαστής εμφανώς σαστισμένη καθώς κουνάει το κεφάλι της.

«Τον sugar daddy μου», επαναλαμβάνει η Μπρίστολ.

«Εντάξει, δεν είμαι ακριβώς σίγουρη για τι πράγμα μιλάτε, αλλά θα…», παρεμβαίνει ο δικαστής.

Η Μπρίστολ συνεχίζει: «Είμαι παντρεμένη και έχω τον sugar daddy μου. Τον βλέπω κάθε μέρα».

Ακόμα λίγο μπερδεμένη, η δικαστής Σέρερ, είπε στη δεσποινίδα Bristol ότι θα επανέλθει σε αυτήν, και τελικά απαλλάχθηκε από τη δίκη. Παρά τη σοβαρότητα της δίκης, οι άνθρωποι στο Twitter δεν δίστασαν να διακωμωδήσουν την κατάσταση του sugar daddy της γυναίκας.

Συνολικά, το Fox News αναφέρει ότι 120 από τους 160 πρώτους υποψήφιους ενόρκους απορρίφθηκαν από τη συμμετοχή τους – συμπεριλαμβανομένης της Μπρίστολ.