Κι ενώ όλα κυλούσαν καλά στην φετινή 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε έξαλλος στη σκηνή και χαστούκισε τον Κρις Ροκ (που εκείνη την ώρα προλόγιζε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ) αφήνοντας αποσβολωμένη όλη την αίθουσα. Ο Κρις Ροκ μόλις είχε κάνει ένα αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Σμιθ – η Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ έχει αλωπεκίαση –, προκαλώντας το ξέσπασμα της οργής του πρωταγωνιστή.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γουίλ Σμιθ παραλάμβανε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τη «Μέθοδο των Γουίλιαμς».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα. Ελπίζω η Ακαδημία να με καλέσει ξανά σε τελετή της», είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για την πράξη του.

Η κίνηση του Γουίλ Σμιθ προκάλεσε σοκ σε πολλούς εντός και εκτός της αίθουσας. Όπως σημειώνει η Daily Mail, μια φωτογραφία της 54χρονης Νικόλ Κίντμαν, η οποία φαίνεται σοκαρισμένη, γρήγορα έγινε viral στο Twitter. Κι ενώ η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από το περιστατικό στη διάρκεια του σόου, δεν σταμάτησε τους τουιτεράδες να κάνουν τη διάσημη ηθοποιό meme.