Αν υπάρχει ένας προορισμός που απευθύνεται αποκλειστικά σε ερωτευμένους αυτός βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία. Ένα από τα πιο διάσημα και γραφικά χωριά του Μαινάλου, η Βυτίνα, σε απόσταση περίπου 2 ωρών από την Αθήνα, εκτός από την μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους ταξιδιώτες της σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, κρύβει και μυστικά που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Ένα από αυτά και ο μοναδικός «δρόμος της αγάπης» σε ολόκληρη τη χώρα, και όχι μόνο, ο οποίος αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τους περισσότερους επισκέπτες του χωριού.

Πρόκειται για ένα μονοπάτι στη δυτική πλευρά του χωριού, καλυμμένο με αμέτρητα πλατάνια και σφενδάμους, ένα ονειρικό σκηνικό, που κατά την διάρκεια του φθινοπώρου μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού.

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, η ονομασία του οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτό το σημείο κατά το παρελθόν δίνανε ραντεβού τα ερωτευμένα ζευγαράκια τόσο της Βυτίνας, όσο και των γειτονικών χωριών, για να πρωτογνωριστούν, ανταλλάσσοντας μόνο βλέμματα, ακολουθώντας πάντα τα ήθη της κάθε εποχής.

Το σημείο όπου συναντάται ο «δρόμος της αγάπης», ονομάζεται και Παλαιό Χωριό, ενώ εδώ βρίσκονται και οι ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1847.