Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Τσίπρας: Φέτος πάμε για να σπάσουμε το φράγμα των 30 εκατ. επισκεπτών

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
14:33
06/07/2017
Τσίπρας: Φέτος πάμε για να σπάσουμε το φράγμα των 30 εκατ. επισκεπτών
16
loading

«Φέτος πάμε για να σπάσουμε το φράγμα των 30 εκατ. επισκεπτών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με το νεοεκλεγέν προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter αναφορικά με τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ο κλάδος του τουρισμού κινείται σε εξαιρετικά επίπεδα και είναι πιθανό για πρώτη φορά να υπερβεί το ρεκόρ των 30 εκατ. επισκεπτών» για να υπογραμμίσει ότι «στόχος τώρα, να μετατρέψουμε την τουριστική περίοδο σε μακράς διάρκειας ώστε να εμπλουτισθεί η προστιθέμενη αξία που παράγει ο τουρισμός μας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, είπε ότι «αυτή η καλή συγκυρία πρέπει να είναι η βάση που θα χτιστεί ο τουρισμός για τα επόμενα χρόνια, γιατί σκοπός είναι αυτή η δραστηριότητα και η επιτυχία της να μην είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά να αποτελέσει τη βάση, πάνω στην οποία θα στηριχθεί η οικονομία. Μπορεί να γίνει».

Ειδικότερα, υποδεχόμενος το προεδρείο του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον τουρισμό ως τον πιο παραγωγικό κλάδο της οικονομίας. «Πάμε καλά, ναι» συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος, για να επισημάνει ότι επιβεβαιώθηκε η θετική πορεία που είχε προαναγγελθεί με βάση τις προβλέψεις που είχαν γίνει από την αρχή της χρονιάς και επισήμως, με δήλωση του πρώην προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, τον Μάρτιο από το Βερολίνο, για περίπου 1 εκατ. παραπάνω τουρίστες, όπως φαινόταν τότε από τις προκρατήσεις και τις προγραμματισμένες θέσεις των αεροπλάνων.

Φαίνεται τώρα πια που είμαστε στην καρδιά της περιόδου, συνέχισε, επισημαίνοντας ότι έχουμε πάει πάλι σε θετικό πρόσημο στην αύξηση των εσόδων και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα διευρυνθεί όταν βγουν πια και τα επόμενα στοιχεία, του Μαΐου και του Ιουνίου.

«Πάντως, την άνοδο του τουρισμού την βλέπει κανείς “και με το μάτι” που λένε, στην Αθήνα» είπε ο πρωθυπουργός, με τον κ. Ρέτσο να συμπληρώνει ότι στην Αθήνα υπήρξε μια ανοδική πορεία «που με χαρά βλέπουμε να συνεχίζεται».

«Πάντως φέτος, πάμε για να σπάσουμε το φράγμα των 30 εκατ.» σημείωσε ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε, πως το σημαντικό είναι να έχουμε ευχαριστημένο κόσμο, γιατί πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πάρα πολύ η Ελλάδα στις σχετικές μελέτες. «Αυτή η καλή συγκυρία πρέπει να είναι η βάση που θα χτιστεί ο τουρισμός για τα επόμενα χρόνια, γιατί σκοπός είναι αυτή η δραστηριότητα και η επιτυχία της να μην είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η οικονομία. Μπορεί να γίνει» υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη σημασία της μεγάλης επιτυχίας τη φετινή χρονιά,«που μπορεί να δώσει και μια σημαντική ώθηση στην οικονομία, στο να πετύχουμε τις προβλέψεις για ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικούς το 2017».

«Νομίζω δηλαδή» συνέχισε, «ότι ο τουρισμός και τα αισιόδοξα μηνύματα του πρώτου πενταμήνου μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι θα πάμε στις αρχικές και όχι στις αναθεωρημένες προβλέψεις». «Αυτή είναι η αίσθηση που έχω, αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε τόσο καλά όσο στο πρώτο πεντάμηνο στον τουρισμό», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ ότι «δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στις δάφνες μας, αλλά να σχεδιάσουμε πώς θα εμπλουτίσουμε αυτή την προστιθέμενη αξία της ελληνικής οικονομίας που λέγεται “ελληνικός τουρισμός” και πώς θα μπορέσουμε να τη μετατρέψουμε σε μακράς διάρκειας περίοδο, να δούμε δηλαδή πώς θα μπορέσουμε να μην είμαστε στους 4-5 καλοκαιρινούς μήνες, αλλά να έχουμε μια μεγαλύτερη διάρκεια».

Επισήμανε ως προς αυτό και τη σημασία της αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

«Αυτή ήταν και η επιτυχία του 2016, γιατί με τον ΣΕΤΕ έχουμε εξαιρετική συνεργασία, αλλά και με τις περιφέρειες και έτσι καταφέραμε, για πρώτη φορά το 2016, να έχουμε μια πολύ μεγάλη επιμήκυνση της περιόδου» είπε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Θύμισε ότι ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος «ήταν οι καλύτεροι μήνες όλων των εποχών, που συνεχίστηκε και μέχρι σήμερα, γιατί ο στόχος μας είναι 365 μέρες τον χρόνο τουρισμός». Πρόσθεσε ότι «το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία και νομίζω σε εθνικό-περιφερειακό επίπεδο μπορούμε να αναδείξουμε και νέους προορισμούς, αλλά και να ενισχύσουμε τοπικές οικονομίες» καθώς επίσης και ότι «με τις επενδύσεις, που αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση, νομίζω ότι το υπουργείο μας το 2017 θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρέτσος ανέφερε, ότι ενημέρωσαν καταρχήν τον πρωθυπουργό για την πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς «που εξελίσσεται θετικά» και είναι ανοδική, κάτι που «φαίνεται μέχρι στιγμής τόσο σε αυξήσεις όσο και σε έσοδα».

o

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar John From NY

  Οποιες χώρες βασίζουν την οικονομία τους στον Τουρισμό αναψυχης σε ποσοστό άνω του 15% είναι τριτοκοσμικές κατά βάση. Ο μόνος Τουρισμός που φέρνει έσοδα είναι ο εσωτερικός και ο εξωτερικός αλλά για δουλειά. Εγώ θυμάμαι όταν δούλευα Ελλάδα πήγαμε 500 άτομα Βουδαπέστη για μια βδομάδα για το 6μηνo meeting γιατί ήταν πιο φθηνά από το να το κάναμε Ελλάδα. Σκέφτηκε μόνο ποσα έβγαλαν από εμάς και ποσά έχασε η Ελλάδα, ούτε 100,000 τσαμπατζήδες που πάνε Ελλάδα δεν θα αφήσουν όσα εμείς δώσαμε εκεί σε μια βδομάδα. Τα εστιατόρια ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο και οι εκδρομές φοβερές. Το βράδυ όλοι πηγαίναμε έξω και ξοδεύαμε. Κάποιοι μάνατζερ έβαζαν την εταιρική κάρτα και πίναμε όλο το βράδυ. Εκεί είναι το κόλπο. Δείτε μόνο ποσά έσοδα έχει το Las Vegas και ποσα συνέδρια γίνονται εκεί. Μιλάμε για παρα πολύ χρήμα. Δείτε μόνο την συνάντηση της IBM και θα καταλάβετε. Αλλά φανταστείτε τώρα τον Τσίπρα να μιλάει με CFOs και να κανονίζει συμφωνίες. Καλύτερα να στέλναμε τον αείμνηστο Βέγγο. Και το μόνο που έχει μείνει στον Έλληνα να βγάλει την χρόνια είναι το Airbnb και βέβαια το κυνηγάνε και αυτό για να τα τρώνε όλα οι ξένοι. Να μας πουν όμως αν τα ξένα funds πληρώνουν ενφια και φόρους στην Ελλάδα. Έχω πληροφόρηση ότι δεν πληρώνουν τίποτα.

 2. avatar Όξος και χολή από τους πικραμένους.

  Όλα τα καλά μαζί. Παπαγαλάκια ξύδι...

 3. avatar ´Ιο

  Ολα τα μεγάλα ξενοδοχεία περνάνε στα χέρια των ξένων άρα και τα κέρδη , σε εμάς θα μείνει να κουνάμε το μαντήλι .

 4. avatar Dinosa

  Τα 30 εκατομμύρια δεν ήρθανε για τουρισμό , ήρθανε για πλιάτσικο στην ήδη ρημαγμένη Ελλάδα , όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό , καταλαβαίνουν τι εννοώ , υπάρχουν καταστηματάρχες που παρακαλάνε να μην μπουν στο μαγαζί τους αυτά τα κατακάθια που λέγονται τουρίστες , ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

 5. avatar ΚΟΙΜΑΤΕ ΟΡΘΙΟΣ

  ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ .....ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΕΝΑ .....ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .....ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ!!!!! ΚΑΙ ΘΑΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ [Κ...] ......ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ....ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ ΠΑΡΕ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ..... ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΟΞΥΓΟΝΟ .....ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΝΙΞΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!! ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ !!!!

  1. avatar ροζ πίθηκος

   Τα δωμάτια σας να τα κάνετε πρώτα δωμάτια και μετά να περιμένετε κόσμο. Αντε μπράβο που εχετε μέσα ολη την σαβούρα του κόσμου, συχένετε ο κόσμος να μπεί στα βρωμομπάνια σας να περπατήσει να ακουμπίσει όλα τρίζουν μέσα παλιά έπιπλα κλιματιστικά που δεν έχουν καθαριστεί ποτε και ζητάτε και 50-60 ευρώ το βράδυ νούμερα. Αντε απο εκει γίνατε και ανρθωποι βγάλατε δυο δεκάρες και έχετε και απαιτήσεις απο πανω θέλετε να σας γλίφουνε κιολας

 6. avatar Θα έγραφα ποίας το φράγμα ήδη έχετε σπάσει

  αλλά δεν κάνει να το γράψω

 7. avatar ΑA

  Ευτυχώς είναι ο κλάδος που ο τσιπρετος έχει κάνει την μικρότερη ζημιά - παραβάσεις οπότε και τα πάει καλά αλλά τώρα που τον έπιασε στο στόμα του δεν ξέρω, γιατί είναι και λίγο γκαντέμης...

 8. avatar Navara

  Όταν λες τριάντα εκατομμύρια ασφαλώς εννοείς δέκα εκατομμύρια οι οποίοι θα πάνε σε μεγάλα ξενοδοχεία που είναι όλα πακέτο
  Εεεε;;;
  Απλά τα πράγματα

  1. avatar ροζ πίθηκος

   Καλά κάνουνε αφού χρεώνετε μια τρώγλη και εγώ δεν ξέρω πόσα για ένα βράδυ, μία χωριάτικη 7 ευρώ και δεν έχετε αίσθηση μπουρτζόβλαχοι το τι σημαίνει εξυπηρέτηση, και στην τελίκή δικά σας χωράφια τους δώσατε στους ξένους για να χτίσουν τα ξενοδοχεία τους.. πολυ καλά σας κάνουν. Αχρηστοι

  2. avatar melenia

   ναι με το γνωστό βραχιολάκι στο χέρι και φυσικά με πακέτο που αγόρασαν από το εξωτερικό χωρίς να χρησιμοποιήσουν καν ελληνικές υπηρεσίες (τουριστικά γραφεία) και με συμφωνίες τύπου 300 € / άτομο για 7 νύχτες και όλα μέσα! Ωραίος ο Τσίπρας και η λεγάμενη που τα χει κάνει....

 9. avatar To peiratiko

  ναι θα ερθουν κατι μπατιρηδες με 1 ε /μερα budget ...

 10. avatar Καλησπερα

  Να γνωριζει ο πρωθ/ος οτι κι άλλοι κλάδοι, πλην του τουρισμού,θελουν να τα πάνε καλά (χωρις ρεκόρ) αλλά τους έπνιξαν οι δήθεν μεταρρυθμίσεις, τα μέτρα, οι φόροι κλπ. Δεν είναι μόνο τουρισμός η Ελλάδα κ.Τσιπρα.

  1. avatar melenia

   αγαπητέ, έχετε απόλυτο δίκιο! Απλώς να σας ενημερώσω κι εγώ μιας και ανήκω στην ομάδα των εργαζομένων του τουρισμού, πως υπάρχουν κι άλλα είδη τουρισμού εκτός του εισερχόμενου που από τότε που ανέλαβε η συγκεκριμένη κυβέρνηση και η συγκεκριμένη άσχετη υπουργός, έχει γεμίσει με τους λεγόμενους τζαμπατουρίστες οι οποίοι είτε έρχονται με εξεφτελιστικά προγράμματα του εξωτερικού είτε έρχονται με κρουαζιέρες και κάθονται για λίγες ώρες σε ελληνικό έδαφος, είτε έρχονται και τρώνε μία σαλάτα.
   Εμείς όμως του εξερχόμενου τουρισμού στην κυριολεξία βαράμε μύγες! Ακριβώς για τους ίδιους λόγους με εσάς! Γιατί ποιος μέσος Έλληνας έχει πλέον την δυνατότητα να ξοδέψει για να κάνει διακοπές αναψυχής; Δυστυχώς, όλα όσα λένε δεν περιλαμβάνουν πολλούς από εμάς ... Και για τον τουρισμό ας ακουστούν όλα και όχι όλα όσα θέλουν μάθουν οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζουν όπως κι εμείς για τον δικό σας τομέα!

   1. avatar ροζ πίθηκος

    Αφού ασχολείσε με τον Τουρισμό ξέρεις πολύ καλά ότι οι κρουαζιέρες αφήνουν λεφτά, αλλά σε λίγους... σε αυτού που τα παίρνουν για να οδηγήσουν τα γκρούπ τους σε συγκεκριμένα μέρη. Οπότε δεν φταίνε οι κρουαζίερες αλλα΄εμείς οι ίδιοι που δουλεύουμε έτσι

    1. avatar Lefos

     συμφωνώ απόλυτα! Δυστυχώς σε όλους τους τομείς υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα. Φυσικά και η κρουαζιέρα αφήνει χρήματα αλλά όταν η στάση τους στα νησιά μας ή στον Πειραιά είναι μόνο για λίγες ώρες, που να πρωτοπρολάβουν οι άνθρωποι να πάνε. Αφού τα λιμενικά είναι τεράστια για τις εταιρίες είναι φυσικό πως δεν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει