Κορυφαίοι προορισμοί για σαφάρι, παρθένα δάση, αρχαίες πόλεις-κράτη και αχανείς σαβάνες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό στα νοτιοανατολικά της αφρικανικής ηπείρου.

Η Τανζανία με πρωτεύουσα τη Ντοντόμα προήλθε από την ένωση της Τανγκανίκας και της Ζανζιβάρης και φιλοξενεί στα εδάφη της το ψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο.

Ο φυσικός πλούτος της χώρας συνοδεύεται από έντονη πολιτισμική ποικιλία και προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία στον ταξιδιώτη.

Η Βικτώρια, η δεύτερη σε μέγεθος λίμνη του κόσμου καθώς και η κοιλάδα με τη μεγάλη χαράδρα «Great Rift Valley» εντυπωσιάζουν με τη μεγαλοπρέπεια τους.

Το εθνικό πάρκο Serengeti αποτελεί από τα διάσημα αξιοθέατα της χώρας και είναι ιδανικό για σαφάρι. Πρόκειται για μια αχανής έκταση 14,763 τ.χλμ. που φιλοξενεί απίστευτη ποικιλία ζώων.

Στο πλούσιο σε άγρια ζωή πάρκο Ngorongoro βρίσκεται και ο ομώνυμος κρατήρας, ενώ στο εθνικό πάρκο Ruaha θα συναντήσει κανείς τον μεγαλύτερο πληθυσμό από ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις σε όλη την Αφρική.

Το όρος Κιλιμάντζαρο στέκει αγέρωχο στα 5.895 μέτρα και αποτελεί προορισμό πολλών ορειβατών από όλο τον κόσμο, ενώ στους πρόποδες του ζουν πάνω από 120 φυλές.

Πενήντα χιλιόμετρα από την ακτή της Τανζανίας βρίσκεται η Ζανζιβάρη με παραλίες με ολόλευκη άμμο, κοκοφοίνικες και δροσερά νερά.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις αρχαίες πόλεις Kilwa Kisiwani και Songo Mnara που είναι χτισμένες σε δύο νησάκια πολύ κοντά στην ακτή.

Είναι χαρακτηρισμένες ως Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και άκμασαν το 13ο και το 14ο αιώνα.

Στην πέτρινη πόλη της Ζανζιβάρης ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα στενά δρομάκια και να θαυμάσει το Αραβικό Φρούριο, το Σπίτι των Θαυμάτων και το τοπικό παλάτι.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

tznzaniaxart

Τανζανία / Ανατολική Αφρική

Διαφορά ώρας: 1 ώρα μπροστά

Νόμισμα: Σελίνι Τανζανίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 2.374 Σελίνια Τανζανίας)

Απόσταση: Αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πτήση προς την πρωτεύουσα Ντοντόμα μέσω ανταπόκρισης από το Ντουμπάι ή το Αμπού Ντάμπι.

shutterstock_50941147 shutterstock_89886226 ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

ΤΑΝΖΑΝΙΑ