Με τα κρουαζιερόπλοια να μεταφέρουν εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο το πλήρωμα έρχεται αντιμέτωπο συχνά με τα αντικείμενα που αφήνουν πίσω οι ξεχασιάρηδες επιβάτες και μερικά από αυτά είναι αρκετά παράξενα.
Γυαλιά μυωπίας και ρούχα είναι τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που μπορεί να αφήσει πίσω του ένας ταξιδιώτης ενώ οι εργαζόμενοι σε κρουαζιερόπλοια έχουν βρει από οικογενειακά κειμήλια μέχρι δεσμίδες μετρητών μέσα στις καμπίνες. Η βρετανική MailOnline Travel μίλησε με μερικούς εργαζόμενους σε αυτό το χώρο και αποκαλύπτει τα ασυνήθιστα πράγματα που άφησαν πίσω τους οι επιβάτες συμπεριλαμβανομένων ερωτικών βοηθημάτων, ακριβών ρολογιών και γυναικείων εσωρούχων.
sjfsfh2
Ένας εκπρόσωπος της Cunard Line ανέφερε ότι κάποτε το προσωπικό είχε βρει ένα δαχτυλίδι 18 καρατίων, 150 ετών με τα αρχικά του του προ-προ-πάππου του επιβάτη να είναι χαραγμένα στο πλάι. Ο ταξιδιώτης έχασε το πολύτιμο αντικείμενο όταν αποβιβαζόταν από το πλοίο. Το δαχτυλίδι βρέθηκε από έναν άλλο επιβάτη ο οποίος επειδή δεν μπορούσε να βρει εκείνη την ώρα ένα μέλος του προσωπικού το πήρε μαζί του και επικοινώνησε με την εξυπηρέτηση για να βρεθεί ο άνθρωπος που το έχασε.
Σε μια άλλη περίπτωση ένα μέλος του προσωπικού βρήκε ένα αυθεντικό χρυσό ρολόι Rolex σε μια καμπίνα ενώ λίγο αργότερα το ζευγάρι στο οποίο ανήκε κάλεσε για να ρωτήσει αν τυχόν έχει βρεθεί. Ένιωσαν τόση ανακούφιση και ευγνωμοσύνη σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, και έστειλαν ένα μπουκέτο λουλούδια στο προσωπικό. Εργαζόμενοι σε άλλες εταιρείες με κρουαζιερόπλοια ανέφεραν ότι τακτοποιώντας τα δωμάτια, έχουν κατά καιρούς βρει διάφορα άλλα αντικείμενα όπως ερωτικά παιχνίδια, περισσότερα από 500 δολάρια σε μετρητά σε έναν φάκελο και ψεύτικα δόντια όταν οι επιβάτες έφυγαν από την καμπίνα.
sjfsfh1
Εκτός όμως από τους εργαζόμενους στα κρουαζιερόπλοια, αντιμέτωποι με τα ξεχασμένα αντικείμενα έχουν έρθει και αρκετοί επιβάτες όταν το προσωπικό καθαριότητας δεν εντόπισε όλα αυτά που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι. Ένας τουρίστας για παράδειγμα, ανέφερε σε ένα forum ότι είχε βρει κάτω από το κρεβάτι πάνες ενηλίκων και ένα προφυλακτικό τα οποία μάλλον δεν είχαν ξεχαστεί από τους ίδιους επιβάτες, αλλά το δωμάτιο δεν είχε καθαριστεί καλά σε αυτό το σημείο. Μια ντουζίνα γυναικεία εσώρουχα βρέθηκαν κολλημένα πίσω από ένα συρτάρι από έναν άλλον ταξιδιώτη «ευτυχώς όλα καθαρά και διπλωμένα» όπως λέει ο ίδιος.
Οι υπεύθυνοι πάντως συμβουλεύουν τους επιβάτες να ελέγχουν καλά πάντα πριν φύγουν την καμπίνα τους για να αποφεύγουν τέτοιες σημαντικές ή λιγότερο σημαντικές απώλειες.