Το Κύπελλο Αγγλίας θεωρείται και είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και το Σάββατο (16/03), με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει εκτός συνέχειας του θεσμού, στα ημιτελικά, καθώς η Γουλβς τη νίκησε στην έδρα της με 2-1. Αντίθετα, αν και η συμπολίτισσα Σίτι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, πήρε την πρόκριση με 2-3 στην Ουαλία κόντρα στη Σουόνσι. Τέλος, στα ημιτελικά πέρασε και η Γουότφορντ, η οποία επικράτησε επίσης με 2-1 της Κρίσταλ Πάλας.

Στο «Μολινό» οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 70′ με γκολ του Χιμένς, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Ντιόγκο Ζότα έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να μειώσουν με τον Ράσφορντ στις καθυστερήσεις, για να κάνουν απλώς το… δάγκωμα από τους «λύκους» λιγότερο επίπονο.

Μια ομάδα που βρίσκεται στα μέσα της Championship παραλίγο να αποκλείσει την πρωτοπόρο της Premier League, ωστόσο το κάζο για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα αποφεύχθηκε. Οι «κύκνοι» προηγήθηκαν 2-0, με πέναλτι του Γκράιμς (20΄) και γκολ του Τσελίνα (29΄) και… άντεξαν ως το 69΄. Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση. Ο Μπερνάρντο Σίλβα μείωσε σε 2-1, ενώ στο 78′ το αυτογκόλ του Νόρντφελτ (η μπάλα βρήκε στην πλάτη του τερματοφύλακα της Σουόνσι, μετά από άστοχο πέναλτι του Αγουέρο) έφερε το ματς στα ίσα. Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 88′ από το τέρμα του Αργεντινού επιθετικού.

Τέλος, η ομάδα του Χοσέ Χολέμπας προκρίθηκε κόντρα σε αυτήν του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, χάρη σε τέρμα του Καπουέ στο 27′ και το νικητήριο γκολ του Γκρέι στο 79′. Ενδιάμεσα, ο Μπατσουαγί είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 69′, αλλά αυτό δεν έφτανε.

Η φάση των «8» ολοκληρώνεται την Κυριακή με το ματς της Μίλγουολ κόντρα στην Μπράιτον (16:00).