Ο Γιάννης Σπάθας, μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΣ Πειραιά… απασφάλισε και μίλησε για το θέμα «παράγκα», το δικό του συμβουλευτικό ρόλο κι οι συνομιλίες που εκείνος επινόησε για να πιαστούν εκείνοι που παρακολουθούσαν το τηλέφωνό του.

Στην ερώτηση του Gazzetta αν τελικά υπήρξε «παράγκα», απαντάει:

«Περίμενα να δω, ότι οι άνθρωποι που κατηγορούσαν ότι λειτουργούσε η παράγκα, τι θα έκαναν στην πορεία… Δεν έχει βγει ούτε ένας να πει ότι τα πράγματα είναι καλά σήμερα. Να έρθει ένας να μου πει ότι είμαι ψεύτης. Αυτό σας λέω μόνο. Από γραφείο σε γραφείο είναι οι παράγοντες. Είτε είναι Ενώσεων είτε είναι πρώην είτε νυν είτε ομάδων. Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Και καλά κάνουν, ψάχνουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που διοικούν πρέπει να έχουν αντοχές και να προσέχουν. Οι ομάδες και οι παράγοντες έχουν μάθει να λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο. Τώρα τί όνομα να δώσουν; Και καλό είναι να μην δώσουν τίποτα. “Παράγκα” να δώσουν; Τη νέα “παράγκα”; Όχι. Κάνει κακό στο ποδόσφαιρο, γενικώς. Από τα ερασιτεχνικά μέχρι τα επαγγελματικά και γι’ αυτό το αφήνουν έτσι. Αν δεν το μαζέψουν θα έχουμε θέματα σε λίγα χρόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο «παράγκα» δεν υπήρξε και δίνει το πλαίσιο της εποχής εκείνης:

«Μέχρι να αναλάβει ο Σωκράτης Κόκκαλης τον Ολυμπιακό, τον πείραζαν, τον ενοχλούσαν και τον αδικούσαν. Συνέχεια ήταν κάτω από τον πάγο. Αυτό προσπάθησε ο Κόκκαλης να το αλλάξει. Ο Κόκκαλης με τον Θωμά ήταν φίλοι κι αυτή η φιλία στη συνέχεια έφερε τον Θωμά στα Δ.Σ. της ΠΑΕ. Εγώ ήμουν φίλος με τον Θωμά λόγω της ενασχόλησής μου με το ποδόσφαιρο ως διαιτητής. Ο Θωμάς, λοιπόν, όταν ήθελε τη γνώμη μου για θέματα στη διαιτησία με έπαιρνε τηλέφωνο και ζητούσε από το φίλο του άκρως φιλικές συμβουλές. Έχοντας σφυρίξει σε αγώνες Α’ Εθνικής και σε τελικό Κυπέλλου, ε, όλο και κάποια εμπειρία θα είχα πάνω σ’ αυτό θέμα. Δηλαδή, θα κάνουμε αδίκημα το να μιλάνε μεταξύ τους δύο φίλοι και να ανταλλάζουν απόψεις;».

Στην ερώτηση, αν βοηθούσε ο ίδιος με συμβουλές για το ποιος διαιτητής είναι καλός και ποιος όχι, ξεκαθαρίζει:

«Στις συζητήσεις και αυτό το κάναμε. Σε συζητήσεις που δεν ήταν κρυφές. Λέγαμε ποιος είναι καλός και ποιος όχι. Ο Ολυμπιακός αλλά κι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ήθελαν τον ικανό διαιτητή. Αν έχεις καλή ομάδα σε συμφέρει να έχεις έναν ικανό διαιτητή. Βλέπετε αυτούς που έρχονται από το εξωτερικό; Τέτοιους έχουμε και δεν παίζουν. Τί τους φέρνουν; Έχουμε και το VAR τώρα. Κάθεται ο διαιτητής και περιμένουν να του πουν τί να κάνει από την τηλεόραση. Είναι πέναλτι ή οφσάιντ; Έτσι, παίζεις και εσύ! Θες να έρθεις; Θα μιλήσουμε στον Κλάτενμπεργκ να σε βάλει. Αφού άλλοι θα αποφασίσουν στις κρίσιμες φάσεις», επισημαίνοντας: «Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό ποτέ δεν μου ζητήθηκε να κάνω κάτι άσχημο πάνω στο ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε παράγκα, δεν είχαμε τη δύναμη να ελέγχουμε τη διαιτησία όπως λένε».

«Ο Θωμάς κατ’ αρχήν κι εγώ συνεπικουρικά ως φίλος του έλεγα τη γνώμη μου ως φίλος του, όπως σας είπα. Καθόμασταν και μιλούσαμε. Ποτέ δεν ήθελε αυτός που είχε καλή ομάδα να κάνει κάτι άλλο. Θυμάστε ο Κόκκαλης τί μεταγραφές έκανε; Δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά στην Ελλάδα τέτοιους είδους κινήσεις! Κι Βαγγέλης Μαρινάκης σήμερα το ξεπέρασε αυτό. Λένε “πουλάει αυτόν”. Ναι, πουλάει έναν και φέρνει δύο. Και δεν είναι “ξέφτια”. Να κάτσουν να σκεφτούν τί μεταγραφές έκανε ο Κόκκαλης τότε, αλλά και τί μεταγραφές κάνει σήμερα ο Μαρινάκης όλοι αυτοί που λένε για την “παράγκα”. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεπέρασε όλους τους προέδρους με την έννοια ότι πήρε ομάδα στην Αγγλία. Μιλάει με τόσους ανθρώπους εκεί που τον συμβουλεύουν. Εμάς περιμένει;», καταλήγει με νόημα ο κ. Σπάθας.

Πηγή: Gazzetta.gr