Η Άρσεναλ υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Premier League και πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 έχοντας με δύο γκολ, από Ράις και Ζεσούς, στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο -2 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, με τους Κόκκινους Διάβολους από την άλλη πλευρά να μένουν στο -6.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν πάση θυσία να επιστρέψουν στις νίκες για να μη χάσουν άλλο έδαφος και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 13′ με τον Χάβερτς, ο οποίος… δεν βρήκε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα. Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο 20λεπτο, για να ακολουθήσουν δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό.

Στο 27′ ο Ράσφορντ πήρε την κάθετη του Έρικσεν στην αντεπίθεση και τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 0-1, με τον Όντεγκαρντ να απαντάει άμεσα και να ισοφαρίζει αμέσως μετά, στο 28′, έπειτα από την πάσα του Μαρτινέλι.

Έτσι έγινε το 1-1 και όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού οι δύο ομάδες έχασαν όσες ευκαιρίες έφτιαξαν στο β’ μέρος ενώ το γκολ του Γκαρνάτσο για τη Γιουνάιτεντ στο 88′ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ εκατοστών, μέχρι που ήρθαν οι καθυστερήσεις…

Στο 96′ ο Ράις έκανε το σουτ μετά την εκτέλεση κόρνερ και η μπάλα βρήκε και στον Έβανς και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1, με την Άρσεναλ να βάζει και τρίτο γκολ στο 101′ με ωραία ενέργεια του Ζεσούς στην αντεπίθεση (3-1).