Σε ένα ματς που είχε δύο πέναλτι στο πρώτο 10λεπτο, η Χαρτς προηγήθηκε αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Σβαμπ και έκανε την ανατροπή με τον Ζίβκοβιτς, επικρατώντας με 2-1 στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Europa Conference League και παίρνοντας πλέον τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους Θεσσαλονικείς, αφού στο 5′ ο διαιτητής πήγε στο VAR για μια επαφή του Σβαμπ με τον Βάργκας και τελικά έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, Σάνκλαντ να εκτελεί στο 9′ και να κάνει το 1-0. Σκορ που δεν έμεινε για πολύ, όμως, αφού ο δικέφαλος του βορρά ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο.

Στο 10′ ο Ρόουλς γκρέμισε τον Ζίβκοβιτς και ο ρέφερι έδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι, με τον Σβαμπ να εκτελεί στο 12′ και να ισοφαρίζει 1-1 για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία θεωρητικά θα έπρεπε να πάρει την ψυχολογία με το μέρος της έπειτα από αυτή την εξέλιξη.

Όπως και να έχει, σημασία έχει ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στη συνέχεια, με τη Χαρτς πάντως να έχει διπλή ευκαιρία στο 31′ αλλά ο Κοτάρσκι πρώτα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σάνκλαντ και αμέσως μετά καθάρισε και το κοντινό σουτ του Βάργκας, κρατώντας το 1-1. Αυτό που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου δηλαδή, διάστημα στο οποίο δεν υπήρχαν πολλές καλές φάσεις εκατέρωθεν.

Όσο για το δεύτερο, άρχισε με τη Χαρτς να έχει ένα σουτ του Κίνγκσλεϊ που έφυγε άουτ, για να ακολουθήσει δευτερόλεπτα μετά αυτό του Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε ο Κλαρκ. Λίγο μετά, στο 55′, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε μεγάλη επέμβαση με το πόδι σε σουτ του Τάισον, με την ομάδα του Λουτσέσκου να πατάει καλύτερα και να έχει και τη συμπαράσταση των οπαδών που ζητούσαν ακόμη ένα γκολ. Επιθυμία που έγινε πραγματικότητα στη συνέχεια.

Στο 68′ οι Σκωτσέζοι πανηγύρισαν για το γκολ του Σάνκλαντ με ωραίο πλασέ αλλά τελικά ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 75′ ο φορμαρισμένος Ζίβκοβιτς με φοβερό σουτ έγραψε το 1-2 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μεγάλη φάση και για τρίτο γκολ, με τον ίδιο παίκτη, στο 78′ αλλά ο Κλαρκ απέκρουσε.

Μικρό το κακό, όμως, για τους Θεσσαλονικείς αφού και το 1-2 μια χαρά σκορ είναι ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Χαρτς (Φράνκι Μακ Αβόι): Κλαρκ, Άτκινσον (90′ Οφιά), Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Ντέβλιν, Βάργκας (90′ Όντα), ΜακΚέι (65′ Λάουρι), Κόκρεϊν (87′ Σίμπικ), Μπόις (87′ Ταγκάβα), Σάνκλαντ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (78′ Νάρεϊ), Κωνσταντέλιας (70′ Μουργκ), Μπράντον Τόμας (88′ Τζίμας).