Η Παρί Σεν Ζερμέν σκέφτεται να… ξεθάψει το «τσεκούρι του πολέμου» και να καταγγείλει τη Ρεάλ Μαδρίτης στη FIFA καθώς τα στελέχη της είναι πεπεισμένα πως ο Κιλιάν Μπαπέ έχει ήδη συμφωνήσει με τον ισπανικό σύλλογο για το καλοκαίρι του 2024 όταν και μένει ελεύθερος.

Ο 24χρονος Γάλλος επιθετικός έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024 με την Παρί Σεν Ζερμέν και δεν σκοπεύει να το ανανεώσει. Αυτό σημαίνει πως βάσει κανονισμών έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί με τον επόμενο εργοδότη του από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Γαλλία εκτιμούν πως τα έχει κιόλας βρει με τους «μπλάνκος», κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να προσφύγει στη FIFA για να εξεταστεί η υπόθεση – βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν απτές αποδείξεις σε τέτοιες περιπτώσεις π.χ. προσύμφωνα ή άμεσες συμφωνίες μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Μπαπέ ή της μητέρας του, που είναι και η νόμιμη εκπρόσωπός του ή και της δικηγόρου του.

Ισχυρίζονται πως εξαιτίας αυτής της παράνομης συμφωνίας, δεν μπορεί να τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι. Το πού θα παίξει ο Κιλιάν Μπαπέ από το καλοκαίρι του 2024 φαίνεται να το γνωρίζει όλη η ποδοσφαιρική βιομηχανία και καμία ομάδα δεν τον έχει πλησιάσει με εξαίρεση την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα είπε τον περασμένο Ιούνιο ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα: «Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τον Μπαπέ. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε πού θέλει να πάει (σ.σ. εννοεί τη Ρεάλ)».

Από την άλλη, πάλι, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στη Ρεάλ Μαδρίτης να επισπεύσει την απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ αυτό το καλοκαίρι που σημαίνει πως θα έπρεπε να τα βρει με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη μεταγραφή του. Η Παρί Σεν Ζερμέν ήδη έχει μεταφέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης πως θέλει 250 εκατομμύρια ευρώ.