Πολιτογραφημένος Γερμανός και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας αλλά Τούρκος στην καταγωγή, ο Μεσούτ Οζίλ απασχολούσε μέχρι τώρα τον διεθνή Τύπο για όσα έκανε εντός γηπέδων και τις ασίστ που μοίραζε με κάθε τρόπο, μέχρι που αποφάσισε να απασχολήσει και… εξωποδοσφαιρικά κάνοντας τατουάζ στο στήθος του το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

Πρόκειται, όπως ξέρουμε όλοι, για τη μεγαλύτερη υπερεθνικιστική οργάνωση στην Τουρκία, η οποία παράλληλα έχει και πολύ μεγάλη δύναμη στη Γερμανία, όπου υπολογίζεται ότι έχει 20.000 μέλη/οπαδούς. Είναι, με λίγα λόγια, μια οργάνωση που προκαλεί πονοκέφαλο σε διάφορες χώρες, οπότε η κίνηση του Οζίλ να τη στηρίξει κάνοντας τατουάζ το σήμα της δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram, ο 34χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, αφού πριν λίγους μήνες ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί, εμφανίζεται να δείχνει το τατουάζ που έκανε στο στήθος και είναι το σήμα των Γκρίζων Λύκων: Τα τρία μισοφέγγαρα που παραπέμπουν στην πολεμική σημαία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ένας λύκος που ουρλιάζει.

Μεσούτ Οζίλ Γκρίζοι Λύκοι