Με γκολ των Βινίσιους, Βαλβέρδε, Ροντρίγο και Αρίμπας η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 4-1 την Αλ Αχλί και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου το Σάββατο (11/2) θα αντιμετωπίσει την Αλ Χιλάλ, η οποία έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τη Φλαμένγκο, με στόχο την 8η κούπα της ιστορίας της.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Ισπανούς να έχουν τον έλεγχο και τους αντιπάλους να ανεβαίνουν στη συνέχεια και να είναι ανταγωνιστικοί για κάποιο χρονικό διάστημα, πλησιάζοντας και προς την εστία των Μαδριλένων. Ως εκεί όμως… Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ξαναπήρε τον έλεγχο, είχε δοκάρι με τον Ροντρίγο και τελικά στο 42′ άνοιξε το σκορ με τον Βινίσιους που «έσκαψε» τη μπάλα προ του Ελ Σεναουΐ (0-1).

Ιδανικό φινάλε στο πρώτο μέρος για τη Ρεάλ και ιδανικά άρχισε και το δεύτερο, αφού στο 46′ ο Μόντριτς βρήκε τον Ροντρίγο, αυτός πλάσαρε, ο Ελ Σεναουΐ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βαλβέρδε έκανε το 0-2. Ήταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι έλαβε πρόωρο τέλος, αλλά η Αλ Αχλί δεν τα παράτησε και στο 65′ πήρε πέναλτι για ανατροπή του Ελ Σαχάτ από τον Καμαβινγκά, με τον Αλί Μααλούλ να εκτελεί και να μειώνει σε 1-2.

Οι Αιγύπτιοι πήραν τα πάνω τους και προσπάθησαν στη συνέχεια να φτάσουν και στην ισοφάριση, έχοντας μια-δυο καλές ευκαιρίες, αλλά η Ρεάλ δεν έχασε το προβάδισμα και στο τέλος ανέβασε ξανά ρυθμό: Χαμένο πέναλτι του Μόντριτς στο 87′, 1-3 από το πλασέ του Ροντρίγο στο 92′, 1-4 από το διαγώνιο σουτ του Αρίμπας εντός περιοχής στο 98′.