Μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων με τον ΠΑΟΚ με αφορμή τον ορισμό του Σλοβάκου διαιτητή Ιβάν Κρούζλιακ στον αγώνα της Κυριακής (5/2) στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην UEFA και ζητάει να υπάρξει ανεξαρτησία της ΚΕΔ από την ΕΠΟ και να τοποθετηθεί τοποτηρητής στον οποίο θα πρέπει να αναφέρεται ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ.

Η επιστολή της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έχει ως αποδέκτες τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν ως διευθυντή ποδοσφαίρου της UEFA και τον Ρομπέρτο Ροσέτι ως αρχιδιαιτητή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και τα βασικά σημεία της, όπως ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM ο Κώστας Νικολακόπουλος, είναι έξι και συγκεκριμένα τα ακόλουθα…

Πρώτον, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, τώρα έρχονται περισσότεροι διαιτητές από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και λιγότεροι από τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Δεύτερον, στη φετινή σεζόν έχουν ήδη υπάρξει 31 ανακοινώσεις για τη διαιτησία μέσα σε 20 αγωνιστικές.

Τρίτον, στη Super League φέρεται να είναι γνωστό το ποιες ομάδες θα ανέβουν και ποιες είναι αυτές που ευνοούνται από όσους ελέγχουν τη διαιτησία.

Τέταρτον, η ΕΠΟ δεν δείχνει διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά με την πρόταση για επαγγελματική διαιτησία.

Πέμπτον, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, δήλωσε ότι σύμφωνα με την ΚΕΔ δεν υπήρχε πέναλτι στη φάση που διαμαρτυρήθηκε ο Άρης κόντρα στην ΑΕΚ.

Έκτον, υπάρχει αναφορά στον διαιτητή Κουτσιαύτη και στο γεγονός ότι σφύριξε για τελευταία φορά στις 28 Δεκεμβρίου στον αγώνα Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και στη συνέχεια προσλήφθηκε ως κριτικός διαιτησίας σε τηλεοπτικό σταθμό συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Η επιστολή του Ολυμπιακού καταλήγει με την επισήμανση προς την UEFA ότι με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει χαμός στη συνέχεια της σεζόν αν δεν επέμβει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.