Στις 13.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπως και αυτή για τον γηπεδούχο του τελικού.  Στην 6η φάση μπαίνουν πλέον και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης και ΠΑΟΚ.

Στην 6η φάση συμμετέχουν οι δώδεκα νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι τέσσερις «μεγάλοι» της Super League. Σύνολο δεκαέξι ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ ζευγάρια με γηπεδούχο αυτή που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί και προκρίνονται οκτώ ομάδες.

Μετά από την κλήρωση των Ομάδων που συμμετέχουν στην 6η φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η φάση (Ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του τελικού. Στην 6η, 7η και 8η φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Τελικός Κυπέλλου – Τι ισχύει για το γήπεδο

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού αγώνα θα αποφασισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Εάν προκριθούν ομάδες των Αθηνών ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Εάν προκριθούν ομάδες της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Εάν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Απαραίτητη προϋπόθεση τα γήπεδα να πληρούν τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή του τελικού αγώνα. Η ΕΠΟ. επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη Ομοσπονδία.

Να υπενθυμίσουμε πως όσον αφορά στο VAR το πλάνο είναι να υπάρχει κανονικά από εδώ και πέρα.

Οι 16 ομάδες του Κυπέλλου

Βόλος

Λεβαδειακός

Καλαμάτα

Καλλιθέα

Πανσερραϊκός

Λαμία

Ατρόμητος

Κηφισιά

Απόλλων Παραλιμνίου

Απόλλων Πόντου

Άγιος Νικόλαος

ΑΕΚ

Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ

Άρης

Πηγή: gazzetta.gr