Η 18η Σεπτεμβρίου 2022 είναι μια ημερομηνία που θα θυμούνται για πάντα οι άνθρωποι και οι οπαδοί της Μόντσα, αφού κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη Serie A και μάλιστα κόντρα στη Γιουβέντους, η οποία έπαιζε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο και η οποία είναι σε ελεύθερη πτώση, επικρατώντας με 1-0 χάρη στο γκολ του Γκίτκιερ.

Η ομάδα των Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι συμμετέχει για πρώτη φορά στη Serie A και το ξεκίνημά της ήταν τραγικό, αφού στις πρώτες 6 αγωνιστικές είχε μόνο μία ισοπαλία, με συνέπεια να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Τώρα, όμως, δεν είναι εκεί, αφού κατάφερε να νικήσει τη Γιούβε, η οποία από την αρχή της σεζόν έχει πολύ μεγάλα προβλήματα και δεν δείχνει ικανή να τα λύσει σύντομα.

Οι Τορινέζοι, οι οποίοι ήταν πολύ κακοί σε ακόμη ένα παιχνίδι, έμειναν με 10 παίκτες από το 40′ λόγω αποβολή του Ντι Μαρία που χτύπησε αντίπαλο με αγκωνιά και τελικά στο 74′ δέχθηκαν το γκολ από την κοντινή προσπάθεια του Γκίτκιερ, με το 1-0 να μένει ως το τέλος της αναμέτρησης. Αποτέλεσμα που σημαίνει ότι η Γιουβέντους, μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές, είναι στο -6 από τη βαθμολογία και μπορεί να γίνει και -7 εντός της ημέρας.