Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει για ακόμη μία φορά πάρτι, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να τον παρακολουθούν αφού δεν υπήρχε τρόπος να τον σταματήσουν, όπως δείχνουν και οι 41 πόντοι που σκόραρε, η Ελλάδα νίκησε με 99-79 την Ουκρανία, έκανε το 4×4 στον όμιλό της, κλείδωσε την 1η θέση και συνεχίζει με στόχο να φτάσει ως το τέλος του Eurobasket.

Στον πρόσφατο αγώνα με τη Σερβία για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ είχε κάνει ατομικό ρεκόρ πόντων με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, σημειώνοντας 40. Τώρα, στον αγώνα με την Ουκρανία για την 4η αγωνιστική του ομίλου, ξεπέρασε τον εαυτό του πετυχαίνοντας 41. Ο Αντετοκούνμπο είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται σε αυτό το Eurobasket και αυτό το κατάλαβαν και οι Ουκρανοί, οι οποίοι στα πρώτα 7 λεπτά είχαν δεχθεί 9 πόντους από τον Greek Freak.

Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προηγήθηκε από νωρίς αλλά συναντούσε αντίσταση από τους αντιπάλους, οι οποίοι έβρισκαν λύσεις από τον Μιχάιλιουκ και κατάφερναν να παραμένουν κοντά, όπως δείχνει και το 23-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν χειρότερα στη δεύτερη, αφού η Ουκρανία μπήκε με σερί 5-0 και προηγήθηκε με 23-25, για να ξαναπροσπεράσει η Εθνική ομάδα με τρίποντο του Σλούκα (26-25). Γενικά, όμως, ήταν φανερό ότι υπήρχαν προβλήματα εξαιτίας και του σκληρού παιχνιδιού των Ουκρανών, οι οποίοι κατάφεραν να είναι στο +7 (39-46) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ο Αντετοκούνμπο είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Αυτό που χρειαζόταν η Ελλάδα ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο και το έκανε, με τον Καλάθη να δημιουργεί και τον Γιάννη να σκοράρει. Έτσι, το σκορ έγινε 50-49 για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος είδε τους παίκτες του να παίζουν πολύ καλή άμυνα, να βγάζουν αιφνιδιασμούς και να ξεφεύγουν με 65-55 στο 27′, πηγαίνοντας στο +14 (71-57) με δύο συνεχόμενα τρίποντα.

Η Εθνική ομάδα είχε, πλέον, την εικόνα που έπρεπε και με σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή δουλειά στην άμυνα πήγε και στο +21 (80-59) στο 32′, με τον Αντετοκούνμπο να φτάνει τελικά στους 41 πόντους και να επιβεβαιώνει ότι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Eurobasket, έχοντας ως στόχο να συνεχίσει έτσι ως το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79