Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να πάει σε 3ο σετ, για να νικήσει τον Αμερικάνο, Τζέι Τζέι Γουλφ με 6-4, 6-7(5), 6-1 και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Μαϊάμι Όπεν. Εκεί και στο δρόμο για τη φάση των «16» θα χρειαστεί να ξεπεράσει ένα πιο υψηλό εμπόδιο, αυτό του Αυστραλού, Άλεξ ντε Μινόρ.

Απέναντι στον Τζέι Τζέι Γουλφ ο Τσιτσιπάς όταν χρειάστηκε στο 3ο σετ, ανέβασε την απόδοσή του μημ δίνοντας το περιθώριο στον Αμερικάνο (Νο 167) να φθάσει στη νίκη.

Η δεύτερη συνάντησή τους στο τour δεν είχε καμία σχέση με το άνετο 6-1, 6-0 από τον Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο πριν από μερικές εβδομάδες. Ο Αμερικάνος παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός, αλλά η διαφορά τους φάνηκε ξεκάθαρα στο 3ο σετ.

Μια ευκαιρία και 1-0 ο Στέφανος

Το πρώτο σετ δεν είχε συγκινήσεις. Οι δύο παίκτες με χαρακτηριστική ευκολία κρατούσαν τον σερβλίς τους, μέχρι και το 9ο γκέιμ, που βρήκε τον Τσιτσιπά στο 5-4. Στο 10ο γκέιμ ο Έλληνας παίκτης στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε για μπρέικ την εκμεταλλεύτηκε, φθάνοντας στο 6-4 σε 33 λεπτά.

Άντεξε ο Γουλφ και 1-1

Διαφορετική εξέλιξη είχε το 2ο σετ. Ο Γουλφ απάντησε με το δικό του μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ, προηγήθηκε 2-0 και 3-1, όμως ο Τσιτσιπάς αντέδρασε. Στη δεύτερη ευκαιρία για μπρέικ, ισοφάρισε 3-3, προσπέρασε 4-3, με το Γουλφ να αντέχει στην πίεση του 5-4 και 6-5, οδηγώντας το σετ στο τάι μπρέικ. Ο Αμερικάνος δεν πτοήθηκε από το 2-0 του Τσιτσιπά, ισορρόπησε την έξτρα διαδικασία και με σερί 3-0 έφτασε στο 7-5 και στην ισοφάριση των σετ.

Απόλυτη κυριαρχία Τσιτσιπά

Τα δύο διαδοχικά μπρέικ από τον Τσιτσιπά έφεραν το 3-0 μέσα σε 13 λεπτά στο 3ο σετ. Ο Γουλφ βρήκε μπρέικ για το 3-1, αλλά η άμεση απάντηση Τσιτσιπά (4-1), του μείωσε στο ελάχιστο τις ελπίδες ανατροπής. Ο Τσιτσιπάς έφθασε στο 6-1 και στην τελική νίκη, ύστερα από αγώνα δύο ωρών.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 37 winners, 10 άσους και 20 λάθη, ο Γουλφ είχε αντίστοιχα 20 winners, 27 λάθη, επτά άσους και τέσσερα διπλά λάθη.

Πηγή: gazzetta.gr