Η Μπέτις θα είναι η αντίπαλος της Βαλένθια στον τελικό του Copa Del Rey, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (3/3) εξασφάλισε την πρόκρισή της χάρη στο 1-1 που έφερε με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό. Η Μπέτις είχε νικήσει στην πρώτη τους συνάντηση με 2-1.

Έτσι, οι «βερδιμπλάνκος» θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το τρίτο Κύπελλο Ισπανίας της ιστορίας τους και πρώτο εδώ και 17 χρόνια. Η ομάδα της Ανδαλουσίας κατέκτησε το τρόπαιο το 1977 και το 2005. Μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία να παλέψουν για το τρόπαιο στην πόλη τους μιας και το μεγάλο ματς με τη Βαλένθια που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Απριλίου θα διεξαχθεί στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης.

Η Μπέτις μπήκε νωθρά στο ματς και δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα σε μια μαχητική ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει, αφού ήταν το αουτσάιντερ στη σειρά. Η Ράγιο «πάλεψε» για το γκολ που θα της έδινε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη της παρουσία σε τελικό Κυπέλλου στην 98χρονη ιστορία της και το πέτυχε στο 80ό λεπτό με τον Μπεμπέ. Στο 90’+2′, όμως, ο Μπόρχα Ιγκλέσιας ισοφάρισε (έξι λεπτά αφότου πέρασε ως αλλαγή) και γκρέμισε τις ελπίδες των φιλοξενούμενων και έδωσε έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στους οπαδούς της Μπέτις.