Με πρωταγωνιστή τον 19χρονο Κόουλ Πάλμερ που έδωσε μια ασίστ και πέτυχε ένα γκολ, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 4-1 τη Σουΐντον στο «Κάουντι Γκράουντ» και πέρασε στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι «πολίτες» που είχαν συνολικά 21 κρούσματα κορονοϊού μεταξύ παικτών και προσωπικού, είχαν πολλές απουσίες με τον προπονητή Πεπ Γκουαρδιόλα, που είναι θετικός, να απουσιάζει.

Παρόλο που μεταξύ των μελών της Σίτι που βρίσκονται σε καραντίνα ήταν και επτά παίκτες της πρώτης ομάδας, οι «πολίτες» εμφανίστηκαν ανεπηρέαστοι από τις απουσίες τους και επιβλήθηκαν της ομάδας της 4ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στο επίκεντρο της εξαιρετικής εμφάνισης της πρωτοπόρου της Premier League ήταν ο Κόουλ Πάλμερ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έχει κάνει άλματα στην πρόοδό του αυτή τη σεζόν και η εξέλιξή του είναι ένας από τους λόγους που το κλαμπ αποδέχθηκε την πρόταση της Μπαρτσελόνα για τον Φεράν Τόρες, αλλά και γιατί δεν θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι για να ενισχύσει άμεσα την επίθεσή της – σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ το αφήνει για το καλοκαίρι όταν και θα «κυνηγήσει» τον Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ.

Στο 14′, ο Μπερνάρδο Σίλβα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Πάλμερ. Στο 28′ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έγραψε το 2-0 όταν η πίεση της Μάντσεστερ Σίτι οδήγησε τους γηπεδούχους στο να «πουλήσουν» την μπάλα. Ο Βραζιλιάνος είχε εύκολο έργο όταν υποδέχθηκε την πάσα του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Αργότερα, στο 62′, ο Ζεσούς αστόχησε σε πέναλτι. Είχε προηγηθεί από το 59′ το 3-0 από τον Ιλκάι Γκιντογάν. Ο Γερμανός σκόραρε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Στο 78′ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον ΜακΚέρντι, αλλά ο Κόουλ Πάλμερ ήταν εκείνος που έβαλε την τελευταία… πινελιά στην αναμέτρηση: από τη γωνία της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε «κεραυνό» στο δεξί «παράθυρο» του αντίπαλου τερματοφύλακα.