Οι Μιλγουόκι Μπακς γεύτηκαν και πάλι τη χαρά της νίκης. Οι πρωταθλητές του NBA δίχως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή τους, καθώς παραμένει εντός των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας της λίγκας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, επιβλήθηκαν εύκολα με 126-106 των Χιούστον Ρόκετς στο «Fiserv Forum». Έτσι, άφησαν πίσω τους την ήττα με 119-90 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και πλέον έχουν ρεκόρ 20-13.

Το γεγονός πως ο «Greek Freak» έμεινε εκτός δράσης για το ματς, ενώ παραμένει εντός των πρωτοκόλλων, έχει προκαλέσει αμφιβολίες για το αν θα ακολουθήσει την υπόλοιπη αποστολή στο Ντάλας, όπου οι Μιλγουόκι Μπακς τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/12, 03:30) θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν τους τοπικούς Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς (σ.σ. θα αναγκαστεί κι αυτός να ακολουθήσει το πρωτόκολλο κατά της Covid-19 και θα απουσιάσει). Πιθανότερο θεωρείται, ο Έλληνας σούπερ σταρ να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τα Χριστούγεννα όταν τα «ελάφια» υποδεχθούν τους Μπόστον Σέλτικς. Άλλωστε, θα χρειαστεί και κάποιες μέρες για να βρει και πάλι τα πατήματά του καθώς στο διάστημα που ακολουθεί το πρωτοκόλλου δεν επιτρέπεται η έντονη σωματική άσκηση.

Όσον αφορά στο ματς με τους Χιούστον Ρόκετς, οι Μιλγουόκι Μπακς άρχισαν νωθρά κόντρα σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του NBA. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 25-24. Ωστόσο, στο δεύτερο 12λεπτο βρήκαν τον καλό τους εαυτό, τα σουτ άρχισαν να μπαίνουν και η άμυνα παρέμεινε αποτελεσματική. Πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ με 63-50 και ουσιαστικά έχοντας «καθαρίσει» το ματς. Οι Μιλγουόκι Μπακς κυριάρχησαν και στην 3η περίοδο (34-26 επιμέρους σκορ) και έπειτα ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ έδωσε χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς.

Πρωταγωνιστές της νίκης ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ που σημείωσε 24 πόντους και μοίρασε δέκα ασίστ καθώς κι ο Κρις Μίντλετον που πρόσθεσε 23 πόντους. Ο Θάνασης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για εννιά λεπτά και πέτυχε δύο πόντους και μάζεψε ισάριθμα ριμπάουντ. Θα έπαιζε παραπάνω, αλλά «φορτώθηκε» γρήγορα με έξι φάουλ και αναγκάστηκε να επιστρέψει στον πάγκο.