Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδοο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία 17χρονης για βιασμό, ωστόσο δεν είναι η πρώτη που ο Πορτογάλος αμυντικός απασχολεί τις αρχές για παράνομες πράξεις.

Συγκεκριμένα στην Ισπανία έχει κατηγορηθεί για οπλοκατοχή, για απαγωγή, ενώ μπήκε στη φυλακή με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, μένοντας εκεί για 142 ημέρες.

Οπλοκατοχή, απαγωγή και φυλακή

Ο Σεμέδο είχε κατηγορηθεί για διάφορα σοβαρά αδικήματα στην Ισπανία, όπως απειλή με όπλο κατά υπαλλήλου σε κλαμπ στην Βαλένθια τον Ιανουάριο του 2018.

Στις 20 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς, ο Σεμέδο βρέθηκε κατηγορούμενος μαζί με άλλους δύο άνδρες, για απαγωγή ενός άνδρα, τον οποίο έδεσε και χτύπησε στην οικία του και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του θύματος, κάνοντας διάρρηξη.

Για την υπόθεση μπήκε στην φυλακή το 2018 με την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας (καταδικάστηκε σε 15,5 χρόνια φυλάκιση), αλλά τον Ιούλιο, πλήρωσε εγγύηση 30.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος, με περιορισμούς.

Δύο χρόνια μετά παραδέχτηκε πως είχε εμπλοκή σε υποθέσεις απαγωγής, παράνομης οπλοκατοχής και ξυλοδαρμού, με τις Ισπανικές Αρχές να του απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα για τα επόμενα 8 χρόνια.

Μετά την άφιξή του στον Ολυμπιακό, είχε δώσει συνέντευξη στην Marca όπου ουσιαστικά παραδέχτηκε τα λάθη του.

«Είμαι σε μια καλή στιγμή, έχοντας αφήσει πίσω μου όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Θέλω να είμαι από τους καλύτερους και είμαι σε αυτόν τον δρόμο. Γύρισα σελίδα. Έχω τη στήριξη από τους συμπαίκτες μου για να πετύχω τους στόχους μας, μεταξύ των οποίων είναι και να κληθώ στην εθνική Πορτογαλίας. Θέλω να είμαι στο EURO, να παίξω στο πλευρό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Πρέπει να μιλήσω με τα παιδιά μου για όσα συνέβησαν. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν. Με την οικογένειά μου είμαστε ενωμένοι, περάσαμε τα πάντα μαζί. Γνωρίζουν ότι έκανα λάθος και έμαθα από αυτό. Ήταν μια εμπειρία που μου χρησιμεύει ως μάθημα» έλεγε τότε.

Το κορονοπάρτι και η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού

Στην Ελλάδα απασχόλησε πρώτη φορά για εξωαγωνιστικά θέματα τον περασμένο Νοέμβριο. Με την χώρα σε καραντίνα, ο Σεμέδο με άλλους δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πήγαν σε κρυφό κορονοπάρτι σε ξενοδοχείο της Συγγρού, όπου υπήρχαν αρκετές νεαρές κοπέλες.

Οι αρχές είχαν επιβάλει πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές, με τον Ολυμπιακό να καταδικάζει την συμπεριφορά του Σεμέδο και των δύο συμπαικτών του.

Πηγή: Gazzetta.gr