Ο Κλοπ αποφάσισε και η Λίβερπουλ τον «έκλεισε». Ο Ιμπραΐμα είναι έτοιμος να σταθεί στο πλευρό του Φαν Ντάικ και να δώσει ξανά στους Reds την εμπιστοσύνη που χάθηκε… Άλλωστε, το Νο. 6 της Λειψίας έχει ποσοστό 70% στα επιτυχημένα τάκλιν, 75% στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 85% στις σωστές μεταβιβάσεις. Ακόμα και ο Ολλανδός ζηλεύει αυτά τα νούμερα…

Ο Ράνγκνικ είδε μπροστά…

Την άνοιξη του 2017, ο Ραλφ Ράνγκνικ ταξίδεψε στο Παρίσι για να συναντήσει από κοντά έναν νεαρό αμυντικό που αγωνιζόταν στη Ligue 2. Mε τη φανέλα της Σοσό είχε 13 ματς και οι αριθμοί ήταν… θλίψη! Είχε επτά ήττες, τρεις ισοπαλίες, δυο νίκες, λάθη, χαμένο πέναλτι και για το λόγο αυτό ελάχιστες ήταν οι ομάδες που τον είχαν τσεκάρει από κοντά.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της Λειψίας δεν επηρεάστηκαν από τις αδυναμίες του, αντίθετα φρόντισαν να μείνουν στα πλεονεκτήματα του. Εξάλλου, ήταν σίγουροι πως τα λάθη μπορούσαν να τα διορθώσουν! Ετσι, δεν τον έστειλαν στη Σάλτσμπουργκ, αντίθετα τον έβαλαν στην πρώτη ομάδα!

Αυτό που τράβηξε ακόμα περισσότερο τους «Ταύρους» ήταν το γεγονός πως ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό του. Ο Ράνγκνικ συνομίλησε μαζί του, αλλά και με τους γονείς του δυο φορές, διαπίστωσε πως ο Κονατέ είναι εξαιρετικό παιδί, αρκετά έξυπνο κι έτοιμο να δουλέψει σκληρά. Αλλωστε, όλα του τα αδέλφια είχαν ήταν επαγγελματικά επιτυχημένα, δείγμα του βάρους που έδιναν οι γονείς στη μόρφωση. Μια ώρα χρειάστηκε ο αθλητικός διευθυντής της Λειψίας για να τον πείσει να μην πάει στην Κολωνία και την Τουλούζ.

Το επιθετικό στυλ της Λειψίας ήταν αυτό που άρεσε πολύ στον Κονατέ. Ο νεαρός αμυντικός όταν είδε video με τα συστήματα του συλλόγου αποφάσισε πως η μοναδική επιλογή για τον ίδιο ήταν η ομάδα της Red Bull.

Φρίσμπι, Ρονάλντο και πολυθεσίτης!

Την τελευταία διετία ο Γιούργκεν Κλοπ μαζεύει πληροφορίες για στόπερ και ο Ουπαμεκανό μαζί με τον Κονατέ ήταν στη λίστα του. «Πάρτε και τους δυο» ήταν η εισήγηση των ανθρώπων του. Η Λίβερπουλ… άργησε για τον πρώτο, αλλά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη για τον δεύτερο. Είναι ο παίκτης που μέχρι τα οκτώ του δεν είχε παίξει ποτέ μπάλα, γιατί προτιμούσε το φρίσμπι.

Ωστόσο, ο αδελφός του Σίκου τον έπεισε και ο μικρός εξελίχθηκε σε… μπαλαδόφατσα. Εξαιρετικά προσόντα, ταχύτατος, δυνατός, ψηλό κορμί. Ετσι, πήρε θέση στην επίθεση της Paris University Club γιατί λάτρευε τον Ρονάλντο (το Φαινόμενο). Ηταν καλός, γεγονός που έπεισε την Paris FC να τον κάνει δικό της.

Η εξέλιξη στην επίθεση δεν ήταν η αναμενόμενη, ο παίκτης απογοητεύθηκε, αλλά όχι και οι γονείς του. Στα 15 τον πήγαν στη Σοσό, πείσθηκαν από τις εγκαταστάσεις και ο μικρός έμεινε μόνος σε μια πόλη πέντε ώρες μακριά από το σπίτι του. Στη νέα του ομάδα δεν ήταν φορ, αλλά μέσος, μια και ο Ερίκ Χελι είδε πως εκεί έχει περισσότερες ελπίδες να αναδειχθεί!

Χρειάστηκαν λίγοι μήνες να προβιβασθεί από την U17 στους Άνδρες! Τον Ιανουάριο του 2017 έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στη Μονακό και ο κόουτς, Καρτιέ δεν ξεχνά: «Αν παίξεις με τη Μονακό του Φαλκάο θα φοβηθείς; Να φοβηθώ; Οχι, θα συγκεντρωθώ, θα κάνω τα πάντα να μην εκτεθώ, θα διαβάσω τον αντίπαλο και είμαι σίγουρος πως μπορώ».

Γι’ αυτό τον διάλεξε ο Κλοπ!

Ωριμότητα! Ο Γερμανός το λατρεύει, όπως άλλωστε και την πειθαρχία. Ο Κονατέ σε λίγους μήνες στη Λειψία πήρε δίπλωμα στα γερμανικά, δίπλωμα αυτοκινήτου και η ζωή του παραμένει… ποδοσφαιρική. Ο κόουτς της Λίβερπουλ ενημερώθηκε κι εντυπωσιάστηκε! Παρακολούθησε κι αυτός το ντεμπούτο του Κονατέ κόντρα στην παρέα του Φαλκάο, του Λεμάρ, του Μουτίνιο και του Μπερνάρντο Σίλβα. Ο νεαρός ήταν κυρίαρχος, αποθεώθηκε από τον γαλλικό Τύπο, παρά το αποκλεισμό της Σοσό στα πέναλτι. Ο προπονητής της Λίβερπουλ είδε με καλό μάτι τις 61 συμμετοχές (2 γκολ, μια ασίστ) στη Bundesliga και τις 21 ευρωπαϊκές συμμετοχές, αλλά πείσθηκε από την ατάκα του Ράνγκνικ το καλοκαίρι «Ο Κονατέ είναι το ίδιο καλός κι εξίσου ελπιδοφόρος με τον Ουπαμεκανό. Είναι γεννημένος νικητής».

Ο «Ibuprofen» έχει εξαιρετικά προσόντα, αλλά είναι παίκτης που παίζει περισσότερο με το μυαλό, είναι πανέξυπνος, αγωνίζεται με αυτοπεποίθηση και οι τοποθετήσεις του είναι εξαιρετικές. Ο 21χρονος που λατρεύει τις πολύχρωμες κάλτσες και τις φόρμες με σχέδια «Dragon Ball» είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στη Λίβερπουλ.

Tι έχει αποκομίσει ο Κλοπ μέχρι στιγμής από το σκάουτ; Ο Κονατέ είναι ένας επιβλητικός, σύγχρονος κεντρικός αμυντικός που παίζει συχνά στη δεξιά πλευρά. Είναι εντυπωσιακός στις εναέριες μονομαχίες, μια επιβλητική φιγούρα στην άμυνα που αρνείται να φοβηθεί και τον πιο έμπειρο φορ. Ήρεμος με τη μπάλα, τρελαίνεται για γρήγορο ρυθμό και οι επιστροφές του είναι αυτό που… λάτρευαν στη Λειψία. «Δεν γεννήθηκα αμυντικός, ήμουν μέσος, έχω παίξει επιθετικός. Εχω πάρει λίγο από αυτές τις θέσεις και σημαίνει πως μπορώ να φύγω από την άμυνα» είχε τονίσει.

Ο… Ibuprofen δεν επηρεάζεται από τους τραυματισμούς του!

Υπάρχει η αντίληψη ότι ο παίκτης είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς. Στην πραγματικότητα, υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στο ισχίο. Χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στη Γαλλία το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από υποτροπή και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο χρόνος συμμετοχής ήταν περιορισμένος.

Οι συμπαίκτες του τον αποκαλούν «Ibuprofen», ίσως γιατί… διώχνει τους αμυντικούς πονοκεφάλους. Ο ίδιος τονίζει πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και από τη στιγμή που ο Λεβαντόφσκι υποκλίθηκε στο ταλέντο του, τότε το «Ανφιλντ» είναι έτοιμο να τον υποδεχθεί! Θα καταφέρει να γίνει σαν το είδωλό του τον Σέρχιο Ράμος; Ο Κονατέ ξέρει…

Πηγή: gazzetta.gr