Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι γνωστός λάτρης του μπάσκετ και μάλιστα κατέχει το άθλημα αρκετά καλά. Ως μεγάλος φαν του αθλήματος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συμμετείχε στο podcast του Μπιλ Σίμονς, στο οποίο κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα στους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Λούκα Ντόντσιτς και Ζάιον Ουίλιαμσον για τον παίκτη που θα επέλεγε, ώστε να «χτίσει» πάνω του μια ομάδα που θα διεκδικούσε πρωτάθλημα.

Ο Ομπάμα επέλεξε τον Έλληνα σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, με την προϋπόθεση να βάλει το σουτ στο παιχνίδι του.

Η ερώτηση του Σίμονς ήταν: «Η ομάδα σας θα προσπαθήσει να κερδίσει ένα πρωτάθλημα τα επόμενα 12 χρόνια. Γιάννης, Λούκα ή Ζάιον;».

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος απάντησε: «Θέλω να δω εάν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βάλει στο παιχνίδι του το σουτ μέσης απόστασης φέτος. Ξέρετε, όλοι ανησυχούν αν ο Γιάννης μπορεί να σουτάρει τρίποντο, αν μπορεί να σκοράρει από μακριά… Αν το πετύχει, θα είναι ακαταμάχητος».

Και σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr πρόσθεσε: «Αν για παράδειγμα, έχει το σουτ του Καρλ Μαλόουν ή ακόμα και του Καουάι Λέοναρντ στα κρίσιμα, ποιος θα μπορέσει να τον σταματήσει; Αν δεν το αναπτύξει, θα επέλεγα τον Λούκα, επειδή είναι πιο ταλαντούχος, αν και ο Ζάιον είναι ο πιο ωραίος… στο μάτι».