Έπειτα από τη χθεσινή (14/10) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Όλαφ Ρέμπε, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, αναφέρθηκε μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης σε λεπτομέρειες σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία.

Μιλώντας στον Σπορ FM, αναφέρθηκε συγκεκριμένα με νούμερα, κάνοντας γνωστό πως η ζημιά των τελευταίων ετών στην ομάδα είχε φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ και φέτος με τον εξορθολογισμό στα οικονομικά της ΠΑΕ έπεσε στα 17 εκατ. «Τα νούμερα για να μπορέσουμε να απαντήσουμε, θα τεθούν ανάλογα με τα όρια της UEFA. Υπάρχουν κάποια κριτήρια. Η χασούρα από τα 40 εκατ. ευρώ έχει πάει στα 17 εκατ. ευρώ, όμως αυτό το ποσό μπορεί να αλλάξει μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το έχουμε πει πολλές φορές με το Financial Fair Play ήμασταν πιεσμένοι. Οι χρονιές που έφεραν τίτλους και χαρές έβγαλαν εκτός ορίων το μπάτζετ. Εξορθολογισμός δεν σημαίνει ότι κάνει μία ξερή μείωση του μπάτζετ και τελείωσες, έπρεπε να έχουμε και έσοδα. Στο τέλος της χρονιάς είδαμε τι κάναμε με το PAOK TV, δεν είχαμε παίξει σε ευρωπαϊκούς ομίλους και έπρεπε οπωσδήποτε να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Πήραμε το υψηλότερο τηλεοπτικό συμβόλαιο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Θα θέλαμε τους ομίλους του Champions League, αλλά και με την πορεία στα προκριματικά φέραμε άλλα 5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ», σημείωσε επίσης επί του θέματος.

Μεταξύ άλλων, το μέλος της διοίκησης του «δικεφάλου» αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αφορούν παίκτες του ΠΑΟΚ, τα οποία απασχόλησαν τον οργανισμό το προηγούμενο διάστημα, με κυριότερα την αποχώρηση του Βιεϊρίνια και του Μαουρίσιο.

«Πρέπει να προστατεύουμε κάποιους παίκτες που έχουν ξεχωριστή προσφορά όπως ο Αντρέ, θα μιλούσα διαφορετικά αν ήταν κάποιος παίκτης που είχε έρθει για 2-3 χρόνια στον ΠΑΟΚ», είπε για τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας, αποφεύγοντας να μπει σε λεπτομέρειες. Όσον αφορά στον Βραζιλιάνο χαφ, αποκάλυψε την προσωπική επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη και πώς προέκυψε αυτή, ενώ ανέφερε ότι ο Λέο Μάτος δεν ήταν ποτέ εκτός πλάνων του Αμπέλ Φερέιρα, αλλά οι συγκυρίες είχαν δημιουργήσει μία τέτοια αίσθηση.

Επίσης, μίλησε και για την πρόταση που απέρριψαν οι «ασπρόμαυροι» από την Αταλάντα για τον Δημήτρη Γιαννούλη. «Αν ήμασταν απελπισμένοι, θα πουλούσαμε τον Γιαννούλη που είχαμε πρόταση 6 εκατ. ευρώ από την Αταλάντα, που του πρότειναν και θέση βασικού, αλλά και για τον Σφιντέρσκι. Έχουμε γνώση τώρα… Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο ο καλύτερος αριστερός μπακ, αλλά ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής και ότι θα έρθει μία πρόταση από καλύτερη ομάδα και με μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα».

όσον αφορά την παραχώρηση του Τσούμπα Άκπομ, τόνισε: «Γνωρίζαμε πως θα μπούμε σε μία διαδικασία ανανέωσης συμβολαίου ή πώλησης που ήθελε. Στο τραπέζι έπεσαν μεγάλα ποσά για την ανανέωση του συμβολαίου του. Δεν θέλαμε να το κάνουμε και μπήκαμε στη διαδικασία ανεύρεσης αντικατάστασης. Σε μία τέτοια διαδικασία, χρειάζεται να τεθούν κάποιες παράμετροι για να προχωρήσουν τα δεδομένα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην κριτική που άσκησε σε ορισμένους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, λέγοντας: «Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ θέλω να εκφράζομαι έτσι. Η εσωστρέφεια, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, είναι μία κατάσταση που όταν δεν είναι αναστρέψιμη καθυστερεί την πρόοδο της ομάδας. Από το 2017, που ήταν η τελευταία φορά, θεώρησα πάρα πολύ άδικο όταν εμμονικά από συγκεκριμένους ανθρώπους υπάρχει καθημερινή κακομοιριά και μία εστίαση στο κακό. Τη μία μέρα ανακαλύπτουν έναν παλαίμαχο που διαπιστώνει πρόβλημα στρατηγικής στον ΠΑΟΚ, τη δεύτερη μέρα έλεγαν για τον Πέλκα ότι τον πήραμε κατά λάθος, την τρίτη μέρα προβάλλουν κάτι άλλο αρνητικό. Δεν είναι θέμα κριτικής, είναι θέμα από Μέσα του ΠΑΟΚ που εστιάζουν στο κακό».