Σοκ στην Νιούκαστλ: Αποσύρθηκε η πρόταση των Σαουδαράβων για την εξαγορά της

Ναυάγησαν οι τετράμηνες συζητήσεις των δύο πλευρών


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
11:55
31/07/2020
Σοκ στην Νιούκαστλ: Αποσύρθηκε η πρόταση των Σαουδαράβων για την εξαγορά της
loading

Μετά από ένα τετράμηνο διαβουλεύσεων και συνεχόμενων εμπλοκών από τις αρμόδιες επιτροπές της Αγγλίας, το σαουδαραβικό fund που είχε καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της Νιούκαστλ, απέσυρε την πρότασή του, μέσω επίσημης ανακοίνωσής του.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, το βασικό «αγκάθι» ήταν το τηλεοπτικό δίκτυο «BeIN Sports» το οποίο έχει τα δικαιώματα της Premier League στο Κατάρ και ζήτησε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τις επιτροπές, να μην εγκρίνουν την εξαγορά της Νιούκαστλ από το fund της Σαουδικής Αραβίας, καθότι το βασικό στέλεχός του, πρίγκηπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, εμπλέκεται παρανόμως στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Η επίσημη ανακοίνωση του σαουδαραβικού fund ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με βαθιά εκτίμηση στην κοινότητα της Νιουκάστλ, και την σημασία του ποδοσφαιρικού συλλόγου σε αυτή, αποφασίσαμε να αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας στην απόκτηση της Νιουκάστλ. Το κάνουμε με λύπη, καθώς ήμασταν χαρούμενοι και πλήρως αποφασισμένοι να επενδύσουμε στην θαυμάσια πόλη της Νιουκάστλ και πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να επιστρέφαμε τον σύλλογο στην θέση της ιστορίας του, της παράδοσης και της αξίας των φιλάθλων. Όπως συχνά συμβαίνει με τις προτεινόμενες επενδύσεις σε αβέβαιες περιόδους, ο χρόνος από μόνος του έγινε εχθρός συναλλαγής, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της δύσκολης φάσης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει