H UEFA βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις χώρες οι οποίες θα φιλοξενήσουν το Euro 2020, ωστόσο σύμφωνα με τον independent η απειλή του κορονοϊού είναι πιθανό να προκαλέσει αναβολή.

Το Euro έχει προγραμματίσει τη σέντρα του για τις 12 Ιουνίου στη Ρώμη και μπορεί η UEFA να είναι καθησυχαστική, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του independent οι πολιτικοί των χωρών που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση τονίζουν πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποια τροποποίηση στις ημερομηνίες ή και να αναβληθεί το τουρνουά.

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία, ενώ στην Ιταλία οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, με την Ελβετία να αναβάλει τους αγώνες πρωταθλήματος.


Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το βρετανικό μέσο «όλα είναι στον αέρα», καθώς είναι άγνωστο αν εκείνη την εποχή (σ.σ. δηλαδή τον Ιούνιο) ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τίποτα στο προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα. Το θέμα θα παρακολουθείται συνεχώς», τονίζουν από την UEFA.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μισέλ Ουβά, παραδέχθηκε στην ιταλική τηλεόραση ότι: «παρακολουθούμε κάθε χώρο και το ποδόσφαιρο πρέπει να ακολουθεί τις εντολές των κρατών. Ο δρόμος θα “κλείσει” μόνο εάν χειροτερέψει η κατάσταση».