Το ντέρμπι των «δικεφάλων» μπορεί να χάρισε πλούσιες συγκινήσεις και κατά διαστήματα πολύ ωραίο θέαμα, ωστόσο τα ζητήματα που αφορούν τη διαιτησία δεν βγαίνουν εκτός… κάδρου, ακόμη και αρκετές ώρες μετά το τελευταίο σφύριγμα στο ΑΕΚΠΑΟΚ 2-2.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, που διαμαρτύρεται για το δεύτερο γκολ της Ένωσης στο ματς, με το οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα, απέστειλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην ΚΕΔ, μέσω της οποίας στέκεται στον ρόλο που έπαιξε ο Τάσος Σιδηροπουλος για να μετρήσει τελικά το τέρμα, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gazzetta.gr δεν κάλεσε τον Στέφαν Κλόσνερ στο VAR για να εξετάσει τη φάση.

Στον «δικέφαλο» του Βορρά επιμένουν να τονίζουν πως στο ξεκίνημα της φάσης υπάρχει φάουλ πάνω στον Αουγκούστο και ζητούν κάποια πράγματα για το μέλλον στα παιχνίδια της Super League 1 που θα κρίνουν τον τίτλο, όπως να ηχογραφούνται οι συνομιλίες των διαιτητών και να ορίζονται ξένοι ρέφερι και στο πόστο του Video Assistant Referee.

Στην ίδια επιστολή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά να εξεταστούν:

  • Οι ηχογραφημένες συνομιλίες διαιτητών.
  • Να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές από τις διαγωνιζόμενες ομάδες μετά το πέρας των αγώνων.
  • Η δυνατότητα να ορίζονται στα ντέρμπι ξένοι διαιτητές και στο VAR, αφού όπως τονίζουν «αποδείχθηκε οι κάποιοι Έλληνες μπορούν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα και από εκεί…».
  •  Να υπάρξει γραμμή οφσάιντ στο VAR αφού -σύμφωνα με δημοσιεύματα- δεν υπάρχει η δυνατότητα γραμμής στο match center του VAR.