Τον γνωρίσαμε από τη θητεία του στην ΑΕΚ, στην οποία ξεχώρισε για την τεχνική του κατάρτιση. Το πέρασμά του από την Αλ Αΐν, στην οποία τον παραχώρησαν οι «κιτρινόμαυροι», ήταν σύντομο και πέρσι επέστρεψε στην πατρίδα του, φορώντας με επιτυχία τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις. Ο Νάτσο Σκόκο, με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Τορίνο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων.

Για την αξία και τα χαρακτηριστικά του Σκόκο μίλησε ο Μάουρο Μίρκο Μαζόνι, ο οποίος έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής πολλών ιταλικών ομάδων και θεωρείται γνώστης του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου.

«Ο Σκόκο είναι ο πιο ενδιαφέρον παίκτης που έχει να προσφέρει το πρωτάθλημα της Αργεντινής αυτή τη στιγμή. Οι κινήσεις του, αλλά και η προσωπικότητά του, τον κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνο για κάθε τερματοφύλακα. Δεν είναι πολύ ψηλός, ούτε πολύ δυνατός, αλλά ξέρει να σκοράρει. Και το κάνει με κάθε πιθανό τρόπο. Είτε με το δεξί πόδι, είτε με το αριστερό, ακόμα και με το κεφάλι. Θεωρώ πως είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός, που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί. Έχει το χάρισμα των μεγάλων σκόρερ», τόνισε ο Μαζόνι.

Θέλοντας να δώσει έμφαση στην αξία του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, ο Μαζόνι στάθηκε στην πορεία του με την Νιούελς Ολντ Μπόις. «Η ομάδα στην οποία αγωνίζεται είναι εκείνη με τις μικρότερες οικονομικές δυνατότητες από όλες τις ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα στην Αργεντινή. Η παρουσία του Σκόκο, όμως, ο οποίος της εξασφαλίζει γκολ και τελικές πάσες, της δίνουν το δικαίωμα να πρωταγωνιστεί. Για μένα αυτός είναι ο κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος», υπογράμμισε ο Ιταλός.

Να σημειωθεί πως ο Σκόκο έχει δοθεί δανεικός στην Νιούελς Ολντ Μπόις, η οποία πρέπει να καταβάλει στην Αλ Αΐν ένα ποσό της τάξης των 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει οριστικά. Αυτό το ποσό προσφέρεται να πληρώσει η Τορίνο, προκειμένου να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του, ζητώντας, παράλληλα, να τον φέρει στην Ιταλία, όπου θα τον δοκιμάσει στο επόμενο πρωτάθλημα και, αν ικανοποιηθεί, θα πληρώσει τον σύλλογο της Αργεντινής, προκειμένου να τον κάνει αποκλειστικά δικό της.

Πηγή: sport-fm.gr