Η υπερπροσπάθεια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για τη μεγάλη επιστροφή και την πρόκριση στα playoffs μπήκε στο «πράσινο» αρχείο και πλέον άπαντες κοιτάζουν την επόμενη ημέρα. Για την ακρίβεια τη… σημερινή ημέρα, με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να ρίχνεται στη μάχη των προημιτελικών της Euroleague, στο «WiZink Center» της Μαδρίτης.

Ένα γήπεδο που μόνο φιλόξενο δεν είναι για το «τριφύλλι», αφού μετρά έξι σερί ήττες, έχοντας να θυμάται για τελευταία νίκη, αυτή τον Μάρτιο του 2013 με 74-73. Μάλιστα, από εκείνη την ομάδα μόνο ο Τζέιμς Γκιστ συνεχίζει στο «πράσινο» ρόστερ, σε αντίθεση με τη Ρεάλ που θα έχει τέσσερις παίκτες από εκείνη τη βραδιά.

Τζέιμς Γκιστ, λοιπόν… Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ ακολούθησε την Τρίτη (16/04) μέρος του προγράμματος και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ανάλογα, πάντα, με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται. Πάντως, ο Αμερικανός προπονητής τον είδε σε καλή κατάσταση και υπογράμμισε την παραμονή του αγώνα ότι είναι πολύ πιθανόν να δώσει το «παρών».

Αντίθετα, από τη Ρεάλ Μαδρίτης θα απουσιάσει ο Σέρχιο Γιουλ, σε αντίθεση με τους Ράντολφ και Τέιλορ, οι οποίοι τέθηκαν στη διάθεση του Πάμπλο Λάσο. Οι Ισπανοί έχουν πάρει τον αέρα των «πράσινων», αφού όχι μόνο τους κέρδισαν αυτήν τη σεζόν και τις δύο φορές που έπαιξαν, αλλά «τρέχουν» και ένα σερί 5-0 αν συνυπολογίσουμε και τις τρεις διαδοχικές νίκες των playoffs.

Βέβαια, αυτό δεν… λέει κάτι στον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Όλοι γνωρίζουν το πόσο δύσκολο έργο έχουν σε αυτήν τη σειρά και ότι πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς, ώστε να καταφέρουν να επιστρέψουν τα ξημερώματα του Σαββάτου με ένα (τουλάχιστον) φύλλο νίκης στα χέρια τους. Φυσικά, η front line των «μερένχες» είναι κάτι παραπάνω από γεμάτη, γεγονός που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της παρουσίας του Γκιστ. Όχι μόνο ποιοτικά, αλλά περισσότερο… ποσοτικά, αφού θα χρειαστούν πολλά κορμιά σε αυτήν τη σειρά.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο Αμερικανός αναμένεται να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να αγωνιστεί. Είναι κάτι που θέλει πολύ και κάτι το οποίο… περιμένει στα εξήμισι χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Να ταξιδέψει μαζί με τον Παναθηναϊκό σε ένα Final 4.

To τζάμπολ του αγώνα θα δοθεί στις 22:15 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports 2.

Πηγή: gazzetta.gr