«Δύσκολο να περιγράψω τι νιώθω για τον Ολυμπιακό, είναι λες και έπαιξα 8-9 χρόνια». Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς στη συνέντευξη της ζωής του στο gazzetta.gr για τα κατορθώματα του στην Κρίσταλ Πάλας, τις συναντήσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο Λονδίνο και τον βομβαρδισμό της Σερβίας.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μετάνιωσες που αποχώρησες από τον Ολυμπιακό;

«Αν κρίνουμε τώρα, ναι ήταν μια πολύ καλή απόφαση. Εκείνη την εποχή όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό και ήρθα στην Πάλας ήξερα πως είχε καλούς παίκτες στο ρόστερ της και ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Μετά από δύο χρόνια αν δεις τι έγινε και πως εξελίσσονται τα πράγματα νομίζω πως πήρα την σωστή απόφαση».

Είναι αλήθεια πως αρχικά δεν ήθελες να συνεχίσεις στην Κρίσταλ Πάλας και προτιμούσες να μείνεις στον Ολυμπιακό;

«Πράγματι, όταν έφτασε η πρόταση της Κρίσταλ Πάλας, υπήρχαν αρκετές επιλογές. Μια επιλογή για μένα ήταν να μείνω εκεί. Ρώτησα τους ανθρώπους του συλλόγου γιατί η πρόταση που κατατέθηκε στον Ολυμπιακό ήταν πολύ μεγάλη, επίσης στο συμβόλαιο μου υπήρχε μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Είπα πως δεν θέλω να φύγω γιατί ήμουν πολύ χαρούμενος, από την άλλη πλευρά όμως σκεφτόμουν πως ήθελα να μετρήσω τις δυνάμεις μου στην Premier League για να δω εάν θα μπορούσα να τα καταφέρω ή όχι.

Εν τέλει, δεν πίεσα κανέναν από την ομάδα για να με αφήσει να φύγω, αγωνίστηκα μέχρι το τελευταίο λεπτό στον Ολυμπιακό και στο τέλος ο σύλλογος αποφάσισε σε συνεννόηση ασφαλώς με μένα πως η καλύτερη επιλογή και για τους δύο ήταν η μεταγραφή. Φυσικά ήμουν εγώ εκείνος που το δέχθηκα.

Τους είπα πως αν μπορούσαν να μου προσφέρουν κάτι ανάλογο με αυτό που πρόσφερε η Κρίσταλ Πάλας και πως θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δεχθώ ένα νέο συμβόλαιο που θα με κρατούσε στον Ολυμπιακό για τέσσερα πέντε χρόνια, αλλά μου είπαν πως αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι και οι δύο πλευρές αποφασίσαμε πως ήταν καλή στιγμή για να αποχωρήσω από τον σύλλογο. Στο τέλος αποδέχθηκα την πρόταση της Πάλας και έφυγα από τον Ολυμπιακό».

Είχες πει πως ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή σου στον σύλλογο;

«Έχω πει πως στον Ολυμπιακό πέρασα τα 2,5 καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας μου. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να εξηγήσω πως ένιωθα εκεί. Ο σύλλογος είναι πολύ μεγάλος, με τεράστια παράδοση, οι οπαδοί είναι υπέροχοι. Έπαιξα 2,5 χρόνια στον Ολυμπιακό και αισθάνομαι πως ήταν 8-9 χρόνια γιατί πέρασα καλά.

Απόλαυσα την παρουσία μου γιατί φέραμε πολύ καλά αποτελέσματα, πήραμε μέρος στο Champions League, αγαπώ την Ελλάδα, μου αρέσουν οι οπαδοί, οι άνθρωποι, ο καιρός. Όλα ήταν σαν να βρισκόμουν στον παράδεισο. Εκπληκτικό αυτό που ένιωθα. Δεν μπορώ να το περιγράψω».

Είσαι πρωταγωνιστής στην Κρίσταλ Πάλας και ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Premier League στη θέση σου. Παρόλα αυτά δεν ξεχνάς ποτέ τον Ολυμπιακό. Τι σου λείπει περισσότερο;

«Ο Ολυμπιακός είναι κάτι που δεν μπορείς να το συγκρίνεις. Η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Κρίσταλ Πάλας είναι στη νοοτροπία. Είναι μεγάλη. Στον Ολυμπιακό κάθε χρόνο στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ στην Κρίσταλ Πάλας είναι διαφορετικοί οι στόχοι. Το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Πολλές ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και τουλάχιστον έξι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα και έχει ανταγωνισμό από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Εδώ ο στόχος μας είναι να κατορθώσουμε να βρεθούμε στο Top 10 της Premier League. Αυτό θα θεωρηθεί επιτυχία επειδή όπως όλοι γνωρίζετε η Premier League είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Στο Ολυμπιακό κάθε ματς ξεκινάει με -2 με την λογική πως η ισοπαλία δεν είναι επιτυχία. Πρέπει να κερδίζεις κάθε αγώνα.

Αυτό είναι κάτι που μου λείπει αυτή τη στιγμή. Σε όλη την καριέρα μου σε Ερυθρό Αστέρα, Άντερλεχτ και Ολυμπιακό έπαιζα για να κατακτήσω τίτλους. Εάν φέρναμε ισοπαλία ξέραμε πως αυτό δεν ήταν καλό γιατί είμαστε παίκτες του Ολυμπιακού. Πρέπει να κερδίζουμε. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο παρελθόν συνήθισαν σε αυτή την ιδέα και θέλουν η ομάδα τους να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο και να σκοράρει. Επαναλαμβάνω είναι κάτι που μου λείπει εδώ, αλλά φυσικά αντιλαμβάνομαι πως εδώ το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δυνατό».

Είναι στα πλάνα σου να επιστρέψεις μια μέρα στον Ολυμπιακό;

«Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά δεν θέλω να υποσχεθώ πως θα επιστρέψω. Θα ήθελα να υποσχεθώ όμως πως εάν φτάσω κοντά στην επιστροφή μου θα το κάνω μόνο εάν μπορώ να βοηθήσω. Εάν αισθάνομαι πως δεν μπορώ να προσφέρω δεν θα γυρίσω. Όταν λέω να βοηθήσω, εννοώ να παίζω και να προσφέρω και να βοηθήσω πραγματικά με την εμπειρία μου και την ποδοσφαιρική μου ποιότητα. Εάν είναι να πάω στον Ολυμπιακό να πάρω μερικά λεφτά και να απολαμβάνω τον καιρό στην Ελλάδα τότε να είστε σίγουροι πως δεν θα επιστρέψω».

Πηγή: gazzetta.gr