Στην πόλη που το 1967 νικώντας την Ίντερ με 2-1 κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών θέλει να σημειώσει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία της σύγχρονης ιστορίας της η Σέλτικ. Οι «καθολικοί» με νίκη επί της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» το βράδυ της Τρίτης εξασφαλίζουν την πρόκριση από τον έβδομο.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας, που την Παρασκευή πέρασαν με 2-0 από την έδρα της Μορεϊρένσε για το Κύπελλο, αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, καθώς αμφίβολοι είναι οι Αϊμάρ, Γκαράι, Πέρες, Περέιρα και Μάρτινς.

Η Σέλτικ πέρασε με 2-0 από την έδρα της Αμπερντίν και προηγείται στη βαθμολογία με ένα βαθμό παραπάνω από τη Χιμπέρνιαν, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο. Ο Νιλ Λένον δεν υπολογίζει στον Φόρεστ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μπράουν, Χούπερ και Λέντλεϊ.

Οι δύο ομάδες είναι παλιές γνώριμες στην Ευρώπη και την περίοδο 1969/70 χρειάστηκε στρίψιμο νομίσματος-αφότου είχαν «ανταλλάξει» νίκες με 3-0 στα μεταξύ τους ματς-προκειμένου να κριθεί ποια θα πάρει την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Κυπελλούχων.

Στους ομίλους της σεζόν 2006/07 και 2007/08 οι γηπεδούχοι είχαν σε κάθε περίπτωση πάρει τη νίκη. Στις άλλες δύο αναμετρήσεις της με Σκωτσέζους ως γηπεδούχος, η Μπενφίκα έχει μία νίκη και μία ήττα, ενώ η Σέλτικ έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 7 ήττες στην Πορτογαλία.

Η Μπαρτσελόνα το απόγευμα της Τρίτης (19:00) δοκιμάζεται στη Μόσχα απέναντι στη Σπαρτάκ θέλοντας να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα στη Γλασκώβη από τη Σέλτικ, προκειμένου να πάρει την πρωτιά στον όμιλο. Οι Καταλανοί, που επικράτησαν 3-1 της Σαραγόσα στο «Καμπ Νου» το Σάββατο και διατηρούν προβάδισμα 3 και 8 βαθμών από Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Σάντσες και Μπαρτρά. Η Σπαρτάκ έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση, αλλά η τρίτη θέση του Europa League αποτελεί πιο ρεαλιστικό στόχο. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, που έμεινε στο 1-1 με τη Νίζνι και υποχώρησε στην πέμπτη θέση, θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Ρομούλο και Μπιλιαλεντίνοφ, όπως και τον τιμωρημένο Παρέχα.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πριν 19 χρόνια στους ομίλους, με το ματς της Μόσχας να λήγει ισόπαλο 2-2 και τη «ρεβάνς» με 5-1 υπέρ των Καταλανών. Η Σπαρτάκ έχει 3 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 12 αγώνες απέναντι σε Ισπανούς, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει 1 νίκη και 5 ισοπαλίες στη Ρωσία.

Βαθμολογία

1) Μπαρτσελόνα 9 (8-5)
2) Σέλτικ 7 (6-5)
3) Μπενφίκα 4 (3-4)
4) Σπαρτάκ Μόσχας 3 (6-9)

Η τελευταία αγωνιστική

Μπαρτσελόνα-Μπενφίκα (21:45)
Σέλτικ-Σπαρτάκ Μόσχας (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr