Ευεργετική τροπολογία για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, κατέθεσε σήμερα (2/8) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παυλίδης κι αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη από την Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τροποποιούνται διατάξεις του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τεχνικά και ερμηνευτικά ζητήματα και στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Μάλιστα η τροπολογία αφορά και στις εκκρεμείς αιτήσεις, κάτι που σημαίνει ότι αρκετές ΑΑΕ θα την εκμεταλλευτούν προκειμένου να ρυθμίσουν χρέη παρελθόντων ετών.

Σύμφωνα με το νόμο 4469/2017, όπου θα ισχύσει η σχετική τροπολογία, «οι διατάξεις ρυθμίζουν τη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης χρηματικών οφειλών προς οποιονδήποτε πιστωτή, οι οποίες είτε προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας του οφειλέτη, είτε αποτελούν οφειλές από άλλη αιτία, εφόσον η ρύθμιση των εν λόγω οφειλών κρίνεται από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία απαραίτητη προκειμένου να εξαφαλιστεί η βιωσιμότητα του οφειλέτη».