Στην πρώτη θέση των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται ο Μίτσελ της Σεβίλλης, όπως γράφει τις τελευταίες ώρες ο ισπανικός Τύπος. Τις προηγούμενες μέρες τα ΜΜΕ στην Ιβηρική χερσόνησο υποστήριζαν ότι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς θεωρεί τον 44χρονο προπονητή ιδανικό υποψήφιο να καθίσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αφού πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Οι νεότερες πληροφορίες που προέρχονται από την Ισπανία αναφέρουν: «Από την τη στιγμή που δεν πετυχαίνει τους στόχους του με τη Σεβίλλη πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο ο Μίτσελ. Παρόλα αυτά, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό».

«Όπλο» των Πειραιωτών αποτελεί το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που προσφέρουν στον διάδοχο του Ερνέστο Βαλβέρδε και η απευθείας συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Champion League.

Παρόλα αυτά, ο Μίτσελ δεν είναι η μοναδική επιλογή για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι παράλληλα έχουν τον Φεράν Μαρτίνεθ (της Λεβάντε), τον Χοακίν Καπαρός (της Μαγιόρκα) στα υπ’ όψιν τους, ενώ μία αξιόλογη περίπτωση είναι εκείνη του Λουίς Γκαρθία.

Εκτός από την Ισπανία, υπάρχουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις προπονητών και από την Πορτογαλία, δηλαδή των Πασιένσια (έχει πάει με την Μπράγκα στον τελικό του Europa League), Ζόρζε Ζέσους (της Μπενφίκα), Βίτορ Περέιρα (της Πόρτο) και έχει προταθεί ο Ζόρζε Κόστα. Και η γαλλική αγορά είναι στο «παιχνίδι» με λιγότερες πιθανότητες, αν και ακούγονται τα ονόματα του Ντιντιέ Ντεσάν και του Κλοντ Πιέλ.

«Κρίνεται» του Ιμπαγάσα

Στη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού θα αποφασιστεί σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή του Αριέλ Ιμπαγάσα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να προετοιμάσει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του και αν ο Αργεντινός χαφ δείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί το ερχόμενο Σάββατο, τότε θα τον υπολογίζει κανονικά. Αν, όμως, δεν τα καταφέρει ο 35χρονος μέσος, τότε οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν χωρίς έναν σημαντικό παίκτη για τη μεσαία γραμμή τους.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, όλα δείχνουν ότι ο Βαλβέρδε δεν ετοιμάζει εκπλήξεις και θα παρατάξει με τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν την ομάδα. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρόι Κάρολ, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μέλμπεγκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο.

Στα χαφ θεωρούνται σίγουροι ο Μανιάτης και ο Ορμπάιθ, ενώ όλοι περιμένουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Ιμπαγάσα. Αν δεν τα καταφέρει, τότε φανέλα βασικού θα πάρει ο Μακούν. Την επιθετική τριπλέτα θα συμπληρώνουν οι Μιραλάς, Τζεμπούρ και Αμπντούν. Πιθανότητες να αγωνιστεί ως βασικός έχει και ο Φετφατζίδης, ύστερα από την τελευταία του σπουδαία εμφάνιση στο Περιστέρι.

Πηγή: sport-fm.gr