Το σκεπτικό της αθώωσης του Παναγιώτη Αγγελόπουλου με αφορμή την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το περίφημο μπλουζάκι που έγραφε τους αριθμούς «18-2» έδωσε στη δημοσιότητα ο Αθλητικός Δικαστής του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΚΕ. Σύμφωνα με αυτό, η κίνηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αποτελούσε μία απλή έκφραση κριτικής για την διαιτησία στο πλαίσιο της άσκησης του συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης γνώμης που δεν απαγορεύεται στη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ.

Σύμφωνα με την απόφαση (33/23.3.2012) του Αθλητικού Δικαστή, το σύνθημα στο μπλουζάκι του Προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν ήταν αυτό που προκάλεσε τα υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων κατά του διαιτητή Ψαριανού στο τέλος του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Έτσι, ο Αθλητικός Δικαστής του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΚΕ αθώωσε την ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ και τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Αγγελόπουλο από τις πειθαρχικές κατηγορίες της δυσφήμησης του αθλήματος, της υποκίνησης βίαιων συμπεριφορών και της υβριστικής κρίσης εις βάρος διαιτητών.

Σύμφωνα με την αναφορά του Παναθηναϊκού, η κίνηση του κ. Αγγελόπουλου, αποτελούσε προσβλητική πράξη κατά του διαιτητή του αγώνα Αλέξανδρου Ψαριανού και υποκίνησε τους φιλάθλους να στραφούν με υβριστικά συνθήματα εναντίον του.

Ο κ. Ψαριανός ήταν ένας εκ των τριών διαιτητών του δεύτερου περυσινού τελικού στο ΟΑΚΑ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στο δεύτερο δεκάλεπτο του οποίου είχαν δοθεί 2 ελεύθερες βολές υπέρ του Ολυμπιακού και 18 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Πηγή: Sport-fm.gr