Μεγάλο θέμα συζήτησης είναι στην Ιταλία η απόκρουση του Θωμά Στρακόσια στο πέναλτι του Πάουλο Ντιμπάλα, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα Γιουβέντους-Λάτσιο, με την οποία η ομάδα της Ρώμης έφυγε από το Τορίνο με το «διπλό» (1-2). Ο διεθνής Αλβανός τερματοφύλακας είναι το πρόσωπο των ημερών στη Serie A και ήδη κάποιοι άρχισαν να τον συγκρίνουν με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Μάλιστα, του έγινε και ερώτηση για το εάν θα γίνει ο διάδοχός του στους «μπιανκονέρι». Η απάντησή του ήταν: «Να διαδεχθώ τον Μπουφόν στο μέλλον; Δεν ξέρω τίποτα για τη Γιουβέντους αυτή τη στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος στη Λάτσιο, έχω εμπιστοσύνη στον κόουτς και την ομάδα και θέλω να μείνω για πολλά χρόνια εδώ».

Ο 22χρονος πορτιέρε μίλησε και για το… μυστικό του στις εκτελέσεις πέναλτι και εάν συμβουλεύεται γι’ αυτά τον πατέρα του, τον παλαίμαχο τερματοφύλακα, Φώτη. «Τα πρώτα «μπράβο» ήρθαν από την οικογένειά μου. Εάν με έχει συμβουλεύσει ο πατέρας μου για τα πέναλτι; Φυσικά. Πάντα το έκανε. Αυτός μου έχει πει να περιμένω να φύγει η μπάλα από τα πόδια του εκτελεστή και μετά να πέσω. Από ό,τι φαίνεται, αυτό είχε αποτέλεσμα κόντρα στον Ντιμπάλα», ήταν η απάντησή του.