Το αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο θεωρεί πως δεν είναι παρεμβατικό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, υπερασπίστηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας ευθέως: «Δεν φοβάμαι τον μπαμπούλα της ΦΙΦΑ. Αν στο όνομα του αυτοδιοίκητου κάποιοι πιστεύουν ότι ο κάθε απατεώνας μπορεί να διαφεντεύει το ποδόσφαιρο, κάνουν μεγάλο λάθος». Διαβάστε τι είπε για τη διαιτησία, την ΕΕΑ και τη ΔΕΑΒ, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «θα βρεθεί η χρυσή τομή με το ποδόσφαιρο».

Ο Πάνος Μπιτσαξής μίλησε στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ και μετά άλλων είπε:

Για το ματς στα Γιάννενα και την πρόταση του, να γίνεται κλήρωση και όχι ορισμός των διαιτητών:
«Δεν παρεμβαίνουμε στη διαιτησία, που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα του αυτοδιοίκητου. Στα Γιάννενα, αν όντως ήταν επικίνδυνες οι συνθήκες δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο αγώνας.

Η χώρα μας είναι μια χώρα καχυποψίας και υπάρχει αμφισβήτηση των διαιτητικών αποφάσεων κάθε εβδομάδα. Αυτό πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση βίας. Έπρεπε να υπάρχει κλήρωση διαιτητών για κάποια χρόνια ή τουλάχιστον στους κρίσιμους αγώνες. Ακόμα και στην τακτική δικαιοσύνη ήρθε νόμος που καθιέρωσε την κλήρωση των δικαστών, καταργώντας τον ορισμό.

Τα γεγονότα δικαιώνουν την άποψη μου. Παντού υπάρχουν επίμαχες διαιτητικές αποφάσεις, αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Η διαιτησία είναι καλή σε γενικές γραμμές, δεν είναι κακή. Αλλά εδώ οι συνθήκες είναι διαφορετικές και για κάποια χρόνια έπρεπε να καθιερωθεί η κλήρωση».

Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τις διαφωνίες των ποδοσφαιρικών αρχών:

«Εμείς ανοχύρωτη πολιτεία δεν πρόκειται να δεχτούμε. Φόροι, πόθεν έσχες, ΦΠΑ, μετοχική σύνθεση, αυτά είναι θέματα της πολιτείας. Στόχος να βρεθεί μια χρυσή τομή και είμαι σίγουρος ότι θα τη βρούμε. Η πολιτεία πρέπει να προφυλάσσει το ποδόσφαιρο από την ανομία χωρίς να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του».

Για επιστολή του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, Θόδωρου Κουρίδη προς τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας περί αυτοδιοίκητου:
«Κανένα σχόλιο για τις απόψεις του κ. Κουρίδη. Δεν είναι συνομιλητής μου. Έρχεται στις συσκέψεις μαζί με τον κ. Πιλάβιο. Δεν ασχολούμαι. Το ποδόσφαιρο αυτοδιοικείται, αλλά αν γίνονται εγκλήματα παρεμβαίνει η πολιτεία. Αν στο όνομα του αυτοδιοίκητου κάποιοι πιστεύουν ότι ο κάθε απατεώνας μπορεί να διαφεντεύει το ποδόσφαιρο, κάνουν μεγάλο λάθος. Κανένας δεν θέλει να πλήξει τον πυρήνα του αυτοδιοίκητου. Δεν μπορεί όμως να υπάρχει ένα ανεξέλεγκτο αυτοδιοίκητο που εναντιώνεται στο δημόσιο συμφέρον».

Για την αύξηση των αρμοδιοτήτων της ΔΕΑΒ:
«Δεν υπάρχουν υπερεξουσίες στην ΔΕΑΒ. Είναι ένα επιστημονικό όργανο στο οποίο συμμετέχει και το ποδόσφαιρο. Δεν αφαιρεί αρμοδιότητες από την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα. Εισηγήσεις θα κάνει η ΔΕΑΒ, στις περιπτώσεις που θίγεται το δημόσιο συμφέρον. Στις αποφάσεις δεν έχουμε αντίρρηση να συμμετέχουν και οι διοργανώτριες αρχές».

Για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:
«Συζητάμε για να βρεθεί η χρυσή τομή. Έχω εικόνα και πιστεύω θα βρεθεί».

Για το αν φοβάται παρέμβαση της ΦΙΦΑ:
«Όχι, δεν φοβάμαι καθόλου τον μπαμπούλα της ΦΙΦΑ. Διότι δεν υπάρχει επιρροή στο αυτοδιοίκητο».

Τέλος, σε αναφορά του στον Παύλο Γερουλάνο, ο κ. Μπιτσαξής είπε: «Υπήρξαν στιγμές στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ο υπουργός έδειξε σιδερένια αποφασιστικότητα».

Πηγή: sportfm.gr