Στο μεγάλο ατού της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας στάθηκε ο Ηλίας Ζούρος αλλά και Κώστας Κουφός κατά την αναχώρηση της αποστολής. «Είμαστε πραγματικά ομάδα», ήταν το κοινό μήνυμα προπονητή και παίκτη, που ευχήθηκαν να δώσουν το «παρών» στο Κάουνας, εκεί που θα διεξαχθεί η τελική φάση της διοργάνωσης.

«Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να χτίσουμε μια καλή πορεία και να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Ελπίζουμε να βρεθούμε στο Κάουνας τις τελευταίες ημέρες. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και χρειάζεται υπομονή», ήταν τα πρώτα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού και συνέχισε:

«Η ομάδα θα παλέψει με όλη της τη δύναμη να φέρει διάκριση με πρώτο στόχο τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλες οι ομάδες έχουν αυτόν τον στόχο», δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος ο οποίος –στη συνέχεια- στάθηκε στα πλεονεκτήματα αλλά και το μεγάλο μειονέκτημα της Εθνικής.

«Μπορεί σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες να μην έχουμε τους παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αλλά εγώ πιστεύω στη λέξη ομάδα. Είμαστε μια πραγματική ομάδα. Είναι όλοι οι παίκτες αγαπημένοι και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική. Άγχος έχουμε όλοι. Το θετικό άγχος. Έχουμε καλή ομάδα με ενθουσιασμό, δεν έχουμε εμπειρία και αυτό είναι ένα μειονέκτημα. Όποιος υποτιμήσει κάποιον θα το πληρώσει ακριβά», κατέληξε.

«Δουλέψαμε και δουλεύουμε καλά στην προπόνηση και στα φιλικά. Κάναμε καλή δουλειά και θα πάμε καλά», ήταν το πρώτο σχόλιο του Κώστα Κουφού. «Βλέπω ότι θα πάμε καλά. Έχουμε καλούς παίκτες, και παίζουμε καλά ως ομάδα. Θα κάνουμε και θα παίξουμε καλά. Πάμε παιχνίδι-παιχνίδι», κατέληξε.

Τέλος ο Κώστας Βασιλειάδης δήλωσε: «Δουλέψαμε σκληρά για 40 ημέρες και είμαστε έτοιμοι για την τελική φάση. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα έχοντας ως πρώτο στόχο ένα εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά. Φυσικά, αν καταφέρουμε να μπούμε στην τετράδα, στόχος θα είναι στη συνέχεια ένα μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος συμμετέχω κι εγώ στη δωδεκάδα. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν αθλητή».

Πηγή: sport-fm.gr