Μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε στη φετινή Superleague και όσες ομάδες τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, με τους τέσσερις φιναλίστ των πλέι οφ να προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στους αγώνες κατάταξης του Μαΐου και τους τρεις που υποβιβάστηκαν να περιμένουν την τύχη των Πανιώνιου και Ηρακλή, ώστε να ελπίζουν για την παραμονή τους στα μεγάλα «σαλόνια». Έτσι, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη τους υποψήφιους κορυφαίους για MVP και για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, όπως και τους τρεις καλύτερους τεχνικούς της περιόδου.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι για MVP:

MVP1: Αριέλ Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός)
Ο ιθύνων νους του φετινού Ολυμπιακού. Από τα πόδια του πέρασαν τα περισσότερα γκολ των πρωταθλητών Ελλάδας.

MVP2: Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός)
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αποτελώντας την πλέον αξιόπιστη επιθετική λύση του Παναθηναϊκού.

MVP3: Καλίφα Πάπα Σανκαρέ (Ολυμπιακός Βόλου)
Ο 27χρονος από τη Σενεγάλη άφησε τα διαπιστευτήρια του με την πρώτη του παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πάνω του στηρίχθηκε το αμυντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου (25 συμμετοχές – 3 γκολ).

MVP4: Τζαμέλ Αμπντούν (Καβάλα)
Ο Αλγερινός μέσος «ανέβασε» τις ποδοσφαιρικές μετοχές του, μέσα από ένα σύνολο εντυπωσιακών εμφανίσεων. Ήταν ο μοναδικός που αναδείχθηκε τρεις φορές MVP – OΠΑΠ τη φετινή χρονιά.

MVP5: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κέρκυρα)
Μετά από μια αξιοπρεπή παρουσία στα γήπεδα της Αγγλίας, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Κέρκυρας. Μπορεί η άμυνα των Φαιάκων να δέχθηκε 40 γκολ, αλλά ο 33χρονος πορτιέρο έσωσε άλλα τόσα.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι για το καλύτερο γκολ:

ΓΚΟΛ1: Νάτσο Σκόκο (ΑΕΚ)
6η αγωνιστική: Ο 25χρονος μέσος έβαλε τη «σφραγίδα» του σε ένα ακόμα ματς της ΑΕΚ, καθώς με ένα φοβερό σουτ από 40 μέτρα πέτυχε το δεύτερο γκολ της «Ένωσης», με τον Σηφάκη να μην μπορεί να αντιδράσει.

ΓΚΟΛ2: Λέιτε Μαρσελίνιο (Ξάνθη)
11η αγωνιστική: O Μαρσελίνιο άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Ξάνθης με 2-0 επί του Πανσερραϊκού, καθώς με εξαιρετική ατομική ενέργεια σημείωσε το πρώτο γκολ για τους ακρίτες.

ΓΚΟΛ3: Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός)
16η αγωνιστική: Με υπέροχο πλασέ, ο Τζιμπρίλ Σισέ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης.

ΓΚΟΛ4: Ράφικ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός)
27η αγωνιστική: Με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και θαυμάσιο τελείωμα, ο Τζιμπούρ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό γκολ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (6-0), κάνοντας το 4-0 για την ομάδα του.

ΓΚΟΛ5: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός)
27η αγωνιστική: Με εκπληκτικό σουτ από μακρινή απόσταση ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σημάδεψε το αριστερό «Γ» του Κωνσταντόπουλου, ανοίγοντας το σκορ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα.

Οι κορυφαίοι τεχνικοί:

ΠΡΟ1: Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός)
Ο Βάσκος τεχνικός επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έδωσε αγωνιστική «ταυτότητα» στην ομάδα και την οδήγησε στην κατάκτηση του 38ου τίτλου στην ιστορία της.

ΠΡΟ2: Σάκης Τσιώλης (Ολ. Βόλου – Άρης)
Δημιούργημά του ο εξαιρετικός Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα πάρει μέρος στα πλέι οφ, ενώ στο παρά πέντε δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την είσοδο στα πλέι οφ με τον Άρη, παρότι έκανε πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΠΡΟ3: Τάκης Λεμονής (Πανιώνιος)
Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τον Πανιώνιο σε δύσκολη περίοδο και, μέσα από μια σειρά επιτυχημένων αποτελεσμάτων, κατάφερε να σώσει την κατηγορία, έχοντας μόλις δύο ήττες στο παθητικό του.

Πηγή: sport-fm.gr