Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της Ουνιρέα στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις απέναντι σε μια πιο δυνατή και έτοιμη ομάδα παρότι λίγοι το περιμέναν!

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής, κεντρικό δίδυμο στην άμυνα οι Μανωλάς και Μαϊστόροβιτς ενώ στα άκρα ήταν οι Γεωργέας (δεξιά) και Λαγός (αριστερά). Στον χώρο του κέντρου οι Καφές και Γκέντσογλου, δεξιά ο Λεονάρντο, αριστερά ο Σκόκο, ενώ Λυμπερόπουλος και Έντερ αποτέλεσαν την γραμμή κρούσης.

Κυριαρχία με το καλημέρα

Παρότι η Ουνιρέα είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά, δημιούργησαν πολλές φάσεις και έδειξαν πολύ θετικά στοιχεία στο πρώτο τους φιλικό. Μέχρι και το 20ο λεπτό, οι παίκτες του Μπάγεβιτς κατάφεραν να απειλήσουν πέντε φορές, με τους Λεονάρντο και Σκόκο να ξεχωρίζουν δημιουργώντας πολλά ρήγματα στην ρουμάνικη άμυνα.

Εύκολα οι ευκαιρίες

Η πίεση στην μεσαία γραμμή και η γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου για την ΑΕΚ. Από τα πρώτα λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» έκλεβαν πολύ συχνά την μπάλα και αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι θα είχαν ανοίξει πολύ γρήγορα το σκορ. Τα σουτ των Σκόκο, Λεονάρντο έξω από την περιοχή στο πρώτο δεκάλεπτο έφυγαν λίγο άουτ, ενώ στο 14’ ο Αργεντίνος με κεφαλιά-ψαράκι από το ύψος του πέναλτι που έφυγε άουτ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Σκόκο, Λεονάρντο και 1-0!

Τρία λεπτά αργότερα, η ωραία αλλαγή παιχνιδιού από τον Σκόκο σε Λεονάρντο κατέληξε σε μια κεφαλιά του Λυμπερόπουλου που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 19’ ο έμπειρος επιθετικός με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η κατάληξη ήταν η ίδια. Στο 25’, ο Λεονάρντο άλλαξε πλευρά με τον Σκόκο και πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ! Ο Αργεντίνος απέφυγε δύο αντιπάλους, έβγαλε την σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο και ο Βραζιλιάνος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ρουμάνων!

Ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο τέταρτο, η ΑΕΚ όμως δεν απειλήθηκε καθόλου, με τον Μπάγεβιτς να αλλάζει την διάταξη της επίθεσης βάζοντας τον Έντερ μόνο του στην κορυφή και τον Λυμπερόπουλο από πίσω. Ανασταλτικά, μόνο ο Λαγός αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά οι σέντρες των Ρουμάνων δεν προκάλεσαν τον παραμικρό… πονοκέφαλο στον Αραμπατζή.

Με αλλαγές στο δεύτερο

Ο Μπάγεβιτς έκανε πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο κρατώντας μόνο τον Αραμπατζή από τους βασικούς. Δεξιά έπαιξε ο Αργυρίου, αριστερά ο Καράμπελας, αμυντικό δίδυμο οι Γιαχιτς και Δέλλας ενώ στον άξονα ήταν οι Μάκος και Ιντζόγλου. Δεξί χαφ ο Μπερνς, αριστερά ο Τσαμουρλιδης, ενώ φορ ήταν ο Παυλής με τον Φροξυλιά να τον βοηθάει σε κάπως πιο ελεύθερο ρόλο.

«Κιτρινόμαυρος» έλεγχος

Παρότι η 11άδα είχε μέσα πολλούς «μικρούς», η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό και να μην απειληθεί ούτε τώρα από τους Ρουμάνους. Οι τελευταίοι αντιμετώπιζαν το παιχνίδι ως πρόβα-τζενεράλε για τον τελικό του Σούπερ Καπ που έχουν τις επόμενες μέρες, ενώ είναι και σαφώς πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας καθώς στα τέλη του μήνα παίζουν προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, παρότι θεωρητικά ο βαθμός ετοιμότητας τους ήταν μεγαλύτερος, αυτό δεν φάνηκε καθόλου!

Βολίδα Δέλλα και 2-0

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος πάντως, η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο επιθετική αλλά διατηρούσε εύκολα την πρωτοβουλία των κινήσεων εξακολουθώντας να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο 62’, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Δέλλα να σκοράρει στο πρώτο του, έστω και ανεπίσημο παιχνίδι, μετά την επιστροφή του. Ο πρώην διεθνής αμυντικός εκτέλεσε μακρινό φάουλ, με την μπάλα να «καρφώνεται» στο παραθυράκι του ρουμάνικου τέρματος!

Η ΑΕΚ δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, η Ουνιρέα δεν απείλησε καθόλου πλην ενός σουτ του Ντάλε στο 74’ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Αραμπατζή. Το μοτίβο δεν άλλαξε με μόνη διαφορά κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές, στα τελευταία λεπτά ο Μπάγεβιτς έβαλε και τους Καλαμιώτη, Ματετζίδη αντί των Παυλή και Φροξυλιά χωρίς να αλλάξει κάτι και έτσι το 2-0 παρέμεινε με την ΑΕΚ να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στο πρώτο της φιλικό.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Λαγός, Καφές, Γκέντσογλου, Έντερ, Σκόκο, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Αραμπατζής, Αργυρίου, Καράμπελας, Γιαχιτς, Δέλλας, Μάκος, ντζόγλου, Μπερνς, Τσαμουρλιδης, Παυλής (Καλαμιώτης), Φροξυλιάς (Ματετζίδης).

Ουνιρέα: Αρλάουσκις, Γκάλαμαζ, Μπιλάσκο, Πάρασιβ, Παντουρέτο, Μπραντάν, Μαρινεέσκου, Σεμέντο, Μαφτέι, Φρούνζα, Μαρίν

Πηγή: gazzetta.gr