Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 3-0 στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο την Κόβεντρι, στη συνέχεια όμως δέχθηκε γκολ και με το 3-3 όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου τελικά επικράτησε με 4-2 και θα παίξει με τη Μάντσεστερ Σίτι για το τρόπαιο.

Στην Premier League τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τους Κόκκινους Διάβολους, στο κύπελλο όμως η κατάσταση ήταν καλύτερη, με την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ να μπαίνει στον ημιτελικό με στόχο να καθαρίσει εύκολα την πρόκριση και άνοιξε το σκορ στο 23′ με τον ΜακΤόμινεϊ μετά το γύρισμα του Νταλότ.

Έτσι έγινε το 0-1 στο Γουέμπλεϊ και στο 45′ ήρθε και το 0-2, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Μαγκουάιρ μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Μπρούνο Φερνάντες.

Η Γιουνάιτεντ, με λίγα λόγια, είχε βάλει βάσεις νίκης και όταν έγινε το 0-3 στο 58′ με το δυνατό σουτ του Φερνάντες εντός περιοχής, το οποίο κόντραρε και στον Τόμας, όλοι ήταν σίγουροι για την πρόκριση. Η οποία, όμως, λίγο έλειψε να… χαθεί τελικά!

Γιατί; Επειδή αυτό που ακολούθησε δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς… Η Κόβεντρι μείωσε σε 1-3 στο 71′ με τον Σιμς μετά το γύρισμα του Ταβάρες, στο 79′ με σουτ του Ο’ Αρ εκτός περιοχής, το οποίο κόντραρε και στον Μπισάκα, έγινε το 2-3 και στο 95′ ο Ράιτ με πέναλτι, μετά το χέρι του Μπισάκα, έγραψε το 3-3!

Η ομάδα του Μάντσεστερ ήταν σε κατάσταση σοκ αλλά ήταν και άτυχη με το ξεκίνημα της παράτασης αφού ο Φερνάντες είχε δοκάρι στο 94′, για να γίνει όμως και… τυχερή στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 116′, όταν η Κόβεντρι άγγιξε το 4-3 αλλά ήταν η σειρά της να βρει δοκάρι σε τρομερό σουτ του Σιμς!

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν πιο ψύχραιμοι και με 4-2 πήραν την πρόκριση για τον τελικό, όπου τους περιμένει η Μάντσεστερ Σίτι.

Η σειρά των πέναλτι…

Κασεμίρο: Απέκρουσε ο Κόλινς
Ράιτ: 1-0
Νταλότ: 1-1
Τορπ: 2-1
Έρικσεν: 2-2
Ο’ Αρ: Απέκρουσε ο Ονάνα
Φερνάντες: 2-3
Σιφ: Άουτ
Χόιλουντ: 2-4