Με γκολ των Ντίας και Ζοάο Πέδρο ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας, έβαλε τέλος σε σερί 19 αγώνων χωρίς νίκη κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο και έκανε ακόμη ένα βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής στη Stoiximan Super League.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που καίγονταν για τη νίκη και φαινόταν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αφού ήταν συνεχώς μπροστά και έφταναν εύκολα ως την αντίπαλη περιοχή, έχοντας τρεις φάσεις στο πρώτο 10λεπτο. Κανείς εκ των Λομόνακο και Ντίας, όμως, κατάφερε να βρει στόχο, είτε επειδή η μπάλα έφευγε ελάχιστα άουτ είπε επειδή ο Τσιφτσής αντιδρούσε σωστά.

Οι γηπεδούχοι, από την άλλη πλευρά, φάνηκαν για πρώτη φορά στο 22′ με το τελείωμα του Πίτσου με το εξωτερικό αλλά ο Τσάβες απέκρουσε, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το 31′, όταν έγινε το 0-1: Σέντρα του Τορεχόν, η άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ντίας έστειλε τη μπάλα τα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και επέστρεψε για το δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος για το δεύτερο γκολ που θα τον έφερνε αγκαλιά με τη νίκη. Γκολ που πέτυχε τελικά στο 67′, όταν η ολιγωρία της άμυνας έφερε το 0-2 από τον Ζοάο Πέδρο μετά την ασίστ του Ντίας.

Νίκη, επομένως, για την ομάδα του Αγρινίου, ένα αποτέλεσμα που σήμανε τον υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα και μαθηματικά, αφού δεν μπορεί πλέον να αποφύγει το μοιραίο ό,τι κι αν γίνει στις αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Λύρατζης (88΄ Γκαρσία), Πίτσου, Καστάνιο, Χουχούμης (62΄ Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι, Γκος (80΄ Αλάγκμπε), Παλάσιος (62΄ Ζουγλής), Μπαρτόλο (46΄ Μάντζης), Ρεγκίς, Μιριτέλο.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (79΄ Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν, Λιάβας (62΄ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρες (82΄ Τσιγγάρας), Χουάνπι, Λομόνακο (62΄ Ζοάο Πέδρο), Ντίας (82΄ Ντουάρτε).