Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ευτυχισμένη με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, το γεγονός όμως ότι δεν είναι σίγουρο πως θα δεχθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο σημαίνει ότι η διοίκηση πρέπει να ψάξει για πιθανό αντικαταστάτη και σύμφωνα με Άγγλους και Ισπανούς αυτός έχει ήδη βρεθεί.

Ο Γκουαρδιόλα ανέλαβε το καλοκαίρι του 2016 τους «Πολίτες» και τους μετέτρεψε σε απόλυτα αφεντικά της Αγγλίας αφού σχεδόν κάθε χρόνο κατακτούν το πρωτάθλημα ενώ πέρυσι έγιναν αφεντικά και της Ευρώπης πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, με λίγα λόγια, είναι γεμάτα επιτυχίες για τη Σίτι, η οποία νιώθει σιγουριά και για την επόμενη διετία, από τη στιγμή που ο Ισπανός προπονητής έχει συμβόλαιο ως το 2026. Μετά όμως; Με το κλαμπ να απειλείται με πολύ βαριά τιμωρία λόγω της γνωστής υπόθεσης για τις 115 οικονομικές παραβιάσεις τα προηγούμενα χρόνια, η υπογραφή νέου συμβολαίου από τον Γκουαρδιόλα δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Έτσι, όπως αναφέρουν αγγλικά και ισπανικά ΜΜΕ, στο Μάντσεστερ έχουν αρχίσει να ψάχνουν για τον επόμενο προπονητή και ο Νο1 υποψήφιος είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Σάντσεθ Μουνιόθ. Πρόκειται για τον 48χρονο προπονητή της Τζιρόνα που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν αφού είναι στην 3η θέση της La Liga και ουσιαστικά είναι… θυγατρική της Σίτι, αφού ανήκει στους ιδιοκτήτες της αγγλικής ομάδας.

Στο Μάντσεστερ, επομένως, ούτως ή άλλως παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη δουλειά του Μιγκέλ Άνχελ Σάντσεθ Μουνιόθ και φέρονται να έχουν πειστεί ότι είναι ο κατάλληλος για να διαδεχθεί τον Γκουαρδιόλα το 2026 ή και το 2025. Αυτό θα κριθεί από το ποια θα είναι η τιμωρία της Premier League για τις οικονομικές παραβιάσεις.