Ο Παναθηναϊκός είχε κληθεί σε απολογία λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, όπου η ομάδα του Φατίχ Τερίμ είχε πάρει τη νίκη με 2-1, με τη ΔΕΑΒ να αποφασίζει τελικά ότι το πέταλο της Θύρας 13 θα μείνει κλειστό για μία αγωνιστική.

Η κλήση σε απολογία είχε γίνει επειδή οπαδοί των Πράσινων είχαν μπει στο πέταλο των οργανωμένων με τη χρήση βίας και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων, όπως αναφέρει η ΔΕΑΒ στην απόφασή της για κλείσιμο της Θύρας 13 για μια αγωνιστική.

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) με σημερινή της απόφαση: Επέβαλε σε βάρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τη διοικητική κύρωση της προσωρινής απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», για μία (1) αγωνιστική σε οποιαδήποτε Εθνική διοργάνωση, επειδή κατά τον αγώνα ποδοσφαίρου για τα Play Off του πρωταθλήματος της Super League 2023-2024, μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Ε.Κ., στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 3-4-2024 και περί ώρα 20:10, ομάδα περίπου εκατό (100) φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ διέσπασαν με τη βία τον αστυνομικό φραγμό στη συμβολή των οδών Κόνιαρη – Αρματολών και Κλεφτών και επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο, ειδικότερα δε στη θύρα 13.

Τελικώς κατόρθωσαν να εισέλθουν σ’ αυτή μαζικά περίπου είκοσι (20) φίλαθλοι με τη χρήση βίας και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό προκύπτει από το υλικό του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας (κάμερες) του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά, καθώς και από την υποβλητική αναφορά της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής. Εφαρμογή του άρθρου 6 του ν. 5085/2024».

Με δεδομένο ότι οι ποινές εκτελούνται άμεσα, ο Παναθηναϊκός θα εκτίσει στον αγώνα της Κυριακής (14/4) με τη Λαμία για την 5η αγωνιστική των play off.