Η τρελή πορεία του Ολυμπιακού στο Youth League, το Champions League των ομάδων Νέων δηλαδή, συνεχίζεται, αφού μετά τις Ίντερ και Λανς απέκλεισε και τη Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα με νίκη 3-1 εκτός έδρας και πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς, όπου περιμένει Ναντ ή Κοπεγχάγη.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι και είχαν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό με το σουτ του Πνευμονίδη που απέκρουσε ο Σμιτ, για να έρθει τελικά το 0-1 στο 32′, όταν η πίεση οδήγησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε λάθος, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Μουζακίτη που άνοιξε το σκορ.

Με την ψυχολογία στα ύψη, μάλιστα, ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί αλλά λίγα λεπτά μετά, στο 37′, έκανε και το 0-2 με ωραία ατομική ενέργεια του Παπακανέλλου που πέρασε από δύο αντιπάλους του και με εξαιρετικό σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Και μέχρι να καταλάβει η Μπάγερν τι γίνεται, ήρθε στο 30′ και το 0-3, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Κωστούλα που σούταρε εκτός περιοχής και νίκησε τον Σμιτ ανεβάζοντας κι άλλο το σκορ!

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου πάντως, στις καθυστερήσεις, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τον προπονητή τους, τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, που αποβλήθηκε έπειτα από επεισόδιο που είχε με παίκτη των Γερμανών, οι οποίοι προσπάθησαν να πιέσουν στο β’ μέρος και μείωσαν σε 1-3 στο 63′ με τον Ράμσακ από κοντά, μετά την απόκρουση του Σίνα στο δυνατό σουτ του Ζβόναρεκ.

Αμέσως μετά ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι και τελικά το 1-3 δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια εκπληκτική πρόκριση και να περιμένει να μάθει ποια εκ των Ναντ ή Κοπεγχάγης θα είναι η αντίπαλός του στον ημιτελικό.

Μπάγερν Μονάχου (Ρενέ Μάριτς): Σμιτ, Σόλτσε, Μανούμπα, Σολ, Χένιγκ, Φερνάντεθ, Γένσεν (46΄ Νκιλί), Ζβόναρεκ, Αζνού (46΄ Λίτσινα), Ράμσακ, Κούσι-Ασάρε.

Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ.Κωστούλας, Τανούλης, Πρεκατές, Κουτσογούλας (91΄ Χρήστου), Αλαφάκης, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Πνευμονίδης (67΄ Λιατσικούρας), Παπακανέλλος (78΄ Δάμα), Μπ. Κωστούλας.