Η πορεία του Ολυμπιακού στο Youth League, δηλαδή το Champions League για τις ομάδες Νέων, συνεχίζεται, αφού μετά την πρόκριση επί της Ίντερ στα πέναλτι ήρθε και αυτή επί της Λανς με τον ίδιο τρόπο στη φάση των «16», έπειτα από το 2-2 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στους προημιτελικούς.

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 7′ με την κεφαλιά του Γκανιού που μπλόκαρε ο Σίνα, για να κάνουν τελικά το 0-1 στο 18′ με ωραία εκτέλεση φάουλ του Σισουμπά. Έτσι, η Λανς πήρε από νωρίς το προβάδισμα, με τους Ερυθρόλευκους να βγαίνουν στη συνέχεια μπροστά για την ισοφάριση.

Μια ισοφάριση που θα μπορούσε να έρθει στο 36′ με την κεφαλιά του Κουτσίδη αλλά ο Ντελπλάς κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το 0-1, το οποίο έγινε 0-2 στο 52′ με το πλασέ του Φοφανά μετά την πάσα του Λεν.

Ήταν η στιγμή που η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει για τα καλά υπέρ των Γάλλων, οι Πειραιώτες όμως δεν απογοητεύθηκαν, δεν τα παράτησαν και τελικά δικαιώθηκαν. Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου βγήκε μπροστά και στο 58′ ο Κωστούλας κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος για το 1-2, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανές ότι το πίστευε πλέον και στο 62′ από το μεγάλο λάθος του Ντελπλάς ήρθε το 2-2 από την κόντρα Πνευμονίδη, με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Όπως στο ματς με την Ίντερ στον προηγούμενο γύρο, επομένως, έτσι και τώρα όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ερυθρόλευκοι ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν με 4-2, παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η σειρά των πέναλτι…

Σισουμπά: 0-1
Μπάκουλας: 1-1
Γκανιού: 1-2
Κωστούλας: 2-2
Ντιλιβίντι: Άουτ
Λιατσικούρας: 3-3
Μπερμόν: Δοκάρι
Τανούλης: 4-2

Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης (66′ Τανούλης), Πρεκατές, Κουτσογούλας, Αλαφάκης Λιατσικούρας, Μπάκουλας, Δαρβίρας (33′ Δάμα), Πνευμονίδης (80′ Λώλης), Μπ. Κωστούλας.

Λανς (Γιοάν Ντεμόντ): Ντελπλάς, Σανιάν, Μπαλά (76′ Απερί), Γκανιού, Λεν, Σιλά (72′ Μπαναγκά), Ερμπέν, Εσκουφλέρ, Μπερμόν, Σισουμπά, Φοφανά (84′ Ντιλιουϊντί).