Στη Νότια Αμερική τα πράγματα δεν είναι δύσκολο να ξεφύγουν και ειδικά όταν πρόκειται για το ποδόσφαιρο, με ακόμη μία απόδειξη να έρχεται από τη Βραζιλία, όπου το πούλμαν της Φορταλέζα, ομάδα της 1ης κατηγορίας, δέχθηκε επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες, με απολογισμό έξι παίκτες τραυματίες.

Το σκηνικό έγινε το βράδυ της Τετάρτης (21/2) μετά την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Σπορτ Κλουμπ Ρεσίφε, οι οπαδοί της οποίας ήταν οι δράστες της επίθεσης στο πούλμαν της Φορταλέζα. Με εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες ο στόχος τους ήταν να τραυματίσουν παίκτες της αντίπαλης ομάδας και τα κατάφεραν καθώς έξι μεταφέρθηκαν το νοσοκομείο.

Το καλό είναι ότι κανείς τους δεν τραυματίστηκε σοβαρά, υπό την έννοια πως δεν χρειάστηκε να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, με τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Βραζιλίας να καταδικάζουν την επίθεση στο πούλμαν και τη Σπορτ Κλουμπ Ρεσίφε να προστίθεται σε αυτές.

«Η Σπορτ Κλουμπ Ρεσίφε καταδικάζει έντονα τις πράξεις βίας που στόχευαν το λεωφορείο της αποστολής της Φορταλέζα», ανέφερε σε σχετική ανάρτησή της στα social media.