Ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, το «κακό παιδί» του NBA «χτύπησε» ξανά. Μεταφορικά και κυριολεκτικά καθώς στην ήττα της ομάδας του με 119-116 από τους Φοίνιξ Σανς επιτέθηκε και πάλι σε αντίπαλό του με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Ο έμπειρος άσος του μπάσκετ, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών, τέσερις φορές πρωταθλητής του NBA με τους Γουόριορς, βρέθηκε υπό πίεση όταν τον μάρκαρε ο Γιουσούφ Νούρκιτς των Σανς με αποτέλεσμα στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί και να πάρει την μπάλα, γύρισε και του έδωσε μια γροθιά στο πρόσωπο.

Η συνέχεια ήταν γνωστή, αφού την έχει ζήσει πολλές φορές στην καριέρα του ο Ντρέιμοντ Γκριν. Οι διαιτητές αποφάσισαν πως η κίνησή του ήταν αντιαθλητική και τον απέβαλλαν από το ματς. «Τι συμβαίνει μαζί του; Δεν ξέρω. Προσωπικά νομίζω ότι ο αδελφός χρειάζεται βοήθεια. Είμαι χαρούμενος που δεν προσπάθησε να με πνίξει. Την ίδια στιγμή, δεν έχει να κάνει με το άθλημα του μπάσκετ», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Βόσνιος σέντερ των Φοίνιξ Σανς.

Η ατάκα του, δε, ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το προηγούμενο σοβαρό παράπτωμα του Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος στην αρχή της σεζόν «άρπαξε» τον σέντερ τον Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Ρούντι Γκομπέρ και του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Το NBA τότε τον είχε τιμωρήσει με πέντε αγωνιστικές με την ποινή να λαμβάνει υπόψη και το «βρώμικο» παρελθόν του Γκριν και τις πολλές επιθέσεις του σε άλλους παίκτες. Η λίγκα, τώρα, αναμένεται να τον τιμωρήσει και πάλι την στιγμή που η σεζόν των Γουόριορς πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και οι ελπίδες για διεκδίκηση του τίτλο εξανεμίζονται γρήγορα.